Noodkreet in Primark labels een hoax?

Mode & trends door Mariëlle

Eerder berichtten we over de, op zijn zachtst uitgedrukt, opvallende labels in kledingstukken die van Primark winkels afkomstig waren. In de labels zouden noodkreten om hulp geschreven zijn door medewerkers van Primark. ‘Forced to work exhausting hours’ en ‘Degrading sweatshop conditions' waren de zinnen die bij ons de nekharen overeind lieten springen. De labels gaven weer dat werknemers van de fabrieken waar Primark kleding wordt gemaakt onder onmogelijk omstandigheden moeten werken.

Primark reageerde hierop met het bericht dat het allemaal om een hoax zou gaan. Zij denken namelijk dat de labels van dezelfde bron afkomstig zijn. Het handschrift van beide labels lijkt inderdaad veel op elkaar. ‘Het is bijna onmogelijk voor te stellen dat labels die zo veel op elkaar lijken in de kleding zijn genaaid in de fabriek waar de kleding is geproduceerd' verklaart Primark. 'Dit gezien het feit dat de kledingstukken zijn geproduceerd door verschillende leveranciers, in verschillende fabrieken op verschillende continenten.' En beide kledingstukken met vreemde labels zijn in Engeland gevonden.

De beschuldigingen is Primark niet in de koude kleren gaan zitten en de winkelketen zegt het onderzoek naar de noodkreten voort te zetten.

Bron, bron, bron