Bizar verhaal: Man vindt familie via Google Earth

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Een ongelofelijk verhaal: op 4-jarige leeftijd raakte de Indiase Saroo Brierley zijn broer kwijt tijdens een treinreis. Het jongetje bleef alleen in de trein zitten en stapte pas in de stad Calcuta uit, 1600 kilometer verder. Saroo kwam uit een straatarm gezin en was meestal aangewezen op bedelen, wat ze vaak in de trein deden. Ook na zijn aankomst in de vreemde stad moest hij de straat op om te bedelen. Uiteindelijk werd de kleuter opgevangen in een weeshuis, waar hij werd geadopteerd door een Australisch koppel. Samen met zijn nieuwe gezin verhuisde Saroo naar Tasmanië. Hier kreeg hij verschillende grote kansen en studeerde hij aan een goede universiteit. Ook ging hij aan de slag als ingenieur bij het bedrijf van zijn adoptie-ouders.

Toch kon de inmiddels volwassen Saroo de gedachten aan zijn jeugd niet loslaten en ging hij op zoek naar zijn geboortedorp. Dit deed hij door het afspeuren van Google Eearth, waarop hij zocht naar plaatsen die hij herkende uit zijn jeugd. Uiteindelijk kwam hij de waterval tegen waar hij vroeger altijd met zijn broer speelde. Hij besloot daarna naar India te vliegen, om daar op zoek te gaan naar zijn moeder. Eenmaal bij het dorp aangekomen bleek zijn moeder nog te leven, en werden ze weer herenigd.

Saroo heeft zijn ongelofelijke verhaal opgeschreven in het boek ‘A long way home’. Er is interesse voor een verfilming van het boek van de makers van Slumdog Millionaire, dus dat belooft wat!

Bron,bron