Tijgers als huisdieren

Vrije tijd door Mariëlle

Dat katten familie zijn van tijgers is een feit, alleen zien we de overeenkomst niet altijd even sterk. Zelf zien katten dit natuurlijk wel, met hun "indrukwekkende" gemiauw en hun aanvallende ass shake wanneer ze hun favoriete pluizige knuffel aanvallen. Die schattige sukkeltjes denken soms echt dat ze tijgers zijn. Andersom is het nog veel gekker: als een tijger denkt dat hij een kat is. Huh?!

Janice Haley uit Orlando (het zal ook eens een keertje niet in Amerika zijn) heeft van die tijgers die handelen als katten. Zijzelf ziet de beesten ook niet als vlees verslindende jagers. Ze ziet ze als schattige huisdieren. En zo behandelt ze ze ook. Als je haar ziet spelen en knuffelen met de 180 kilo wegende tijger Bengal en tijger Janda zou je bijna hetzelfde denken, ware het niet dat die grandioze slagtanden de aandacht op zich blijven vestigen. "Voor zover zij weten ben ik hun moeder. Ze wrijven me in mijn gezicht en ze laten mij hun neus kussen", aldus de 'poezenmoeder.

Haar unieke leven kwam tot stand toen ze in 1995 stopte met haar saaie kantoorbaan en begon te werken met exotische dieren. Sindsdien heeft ze verschillende grote katten gehad en nu houdt ze de extreem tamme tijgers die in haar achtertuin wonen. Er zijn volgens Haley genoeg mensen die zeggen dat dat niet de juiste omgeving is voor tijgers, maar zijzelf zou het niet erg vinden om een tijger te zijn in haar achtertuin. En hoe vreemd dit allemaal ook klinkt: misschien kun je je er best iets bij voorstellen als je de video ziet.