De nieuwste kleinste maat is bizar klein: Size triple zero

Vrije tijd door Mariëlle

Ongeveer vanaf de jaren nul van deze eeuw is het beeld van hoe een vrouwenlichaam eruit moet zien veranderd. Size zero was ineens niet meer de kleinste maat, terwijl je je kunt voorstellen dat dat al een behoorlijk klein maatje moet zijn. Size dubble zero it was. Een maat die alleen gedragen kon worden door mensen met een minuscuul smal lichaam. Maatje Victoria Beckham en Nicole Richie, is waar je dan aan moet denken. Victoria Beckham met haar spinnenpootjes die nooit eet (zou dat de reden zijn dat er nooit een lachje vanaf kan?) en Nicole die letterlijk ziek werd van te weinig eten. Oftewel: size dubble zero was al extreem dun op het enge af. Maar het kan dunner.

Gelukkig is gezond leven dé hype van deze tijd, waarbij eten en sporten je lichaam in balans houden. Tegenwoordig houden we van gezonde lijven waarvoor we niet meer hoeven te verhongeren... Toch? Was dat maar waar. Niet dus. Want de Britse Grazia berichtte net dat er inmiddels een nog choquerender maat is bedacht, met een heel verrassende naam: size triple zero.

Mensen, vooral vrouwen, die daar gevoelig voor zijn hebben nu een nieuw doel voor ogen: in maatje size triple zero passen. Instagram helpt ze hier onbewust een handje bij. Net zoals bij de thigh gap en de bikini bridge worden er massaal foto's op het sociale medium gepost om te laten zien hoe dun (mager, magerder, magerst!) mensen wel niet zijn. En elkaar vervolgens complimenteren en stimuleren. Shit, en wij waren net zo blij dat goed bebilde sterren als de familie Kardashian en Beyoncé de overhand leken te krijgen...