Wist-je-datjes over haar

Gezicht door Mariëlle

Als redacteur kom je wel eens op pers events waarbij je alles wordt verteld over de slierten die uit je hoofd groeien. Door de jaren heen zijn we heel wat te weten gekomen over onze haren en wat goed en slecht is. En we zijn er achter gekomen dat sommige dingen totaal anders horen dan dat we denken dat het hoort! Daarom sommen we ze even op.

Wist je dat lang haar los dragen het aller slechtste is wat je je haar kunt aandoen? Je haar is hierdoor continu in contact met voorwerpen waar het tegenaan geslagen wordt, het schuurt de hele tijd over je kleren en je lichaam, het raakt keer op keer in de knoopt. Het is niet goed. Je kunt het nog beter in een staart dragen dan los. Eerlijk: dat wisten wij eerder ook niet.


Je haar moet je elke wasbeurt twee keer wassen. De eerste keer was je je haar om het schoon te maken. De tweede wasbeurt is om de shampoo te laten doen wat hij belooft. Bijvoorbeeld volume geven of het haar glad maken.


Conditioner moet op handdoekdroog haar en niet op uitgespoeld en uitgelekt haar. Nadat je je haar hebt gewassen spoel je de shampoo eruit en droog je je haar. Daarna breng je pas de conditioner aan. Op droog haar kan de conditioner beter doordringen, want op nat haar moet het eerst door het water heen en dan nog in je haar. Daarbij komt dat de conditioner makkelijk van je haar afglijdt als je haar nog nat is.


Conditioner breng je aan vanaf je oren tot in de puntjes van het haar. Het haar dat boven de oren zit heeft geen extra voeding nodig, want deze is nog zo jong en zit nog zo dichtbij de hoofdhuid.


Mousse breng je aan op de hoofdhuid, zodat het haar vanaf daar al oplicht waardoor het meer lijkt.


Een haarmasker kun je de hele nacht laten intrekken met een handdoek op je kussen. Doordat je 's nachts zweet wordt het haar warm en gaan de schubben openstaan waardoor de voedingsstoffen beter worden opgenomen in het haar. Je kunt dit effect overdag bereiken door je haar in te pakken met folie of door je door een handdoek om je hoofd te slaan en in de zon te zitten. Het allerbeste is om de behandeling af te sluiten met een koude douche, zodat de schubben zich weer sluiten, maar dan moet je wel een lefgozer zijn. En dat hele verhaal doe je 1x per week als je lief wil zijn voor je haar.


Beeld: bron, bron, bron, bron, bron, bron