Hoe je je voelt in aanloop naar je examen of deadline

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Deze week horen zo'n 200.000 scholieren in Nederland of ze hun examen gehaald hebben. Maar ook voor niet-scholieren geldt: Iedereen heeft wel eens deadlines of examens - om gestresst van te worden! Alleen al bij het woord deadline weet je dat er een moment en een plaats is waarop jij er MOET zijn, met iets wat af MOET zijn, en dat alle toevalligheden in de wereld vermeden moeten worden. Niet aangereden worden, geen kapotte printers, geen waterplas waar alles in valt, geen hond die je huiswerk op eet, geen glas water wat erover heen valt en zeker geen wekker die niet afgaat omdat de batterij van je telefoon leeg was. Heeel erg stressen dus!

De trouwe lezeressen weten dat Vrouwen.nl’s Carlijn afstudeerstagiaire is van Vrouwen.nl. Vandaag was de deadline van haar scriptie en die heeft ze gehaald!

1. Hoe je sociale leven de afgelopen tijd op een gat lag omdat je nogal vast zat in een document genaamd afstudeerscriptie, en je kwam er maar niet uit!

2. Hoe gesloopt je bent, na al die dagen (en nachten) achter je laptop, alleen omdat het woord deadline of examen in je agenda dichterbij komt.

3. Hoe lief je je studiebegeleider opeens vond de laatste tijd, omdat hij je nog probeerde op te krikken voor een nieuwe ronde.


4. Hoe je denkt dat hij echt bijna, bijna af is. En dan komt de laatste feedback ronde. Fail.

5. Hoe je, je voelt onderweg naar school, met je scriptie in je tas.

6. Maar je komt levend aan, en daar gaat hij dan, ingeleverd! SO MUCH WIN!

7. En zo liep ik zojuist de school uit…

BronBronBron