Waarom buitenlanders Nederlanders maar een raar volkje vinden Deel 2

Vrije tijd door Vrouwen redactie

We schreven al eerder over rare gewoontes van Nederlanders. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer dingen die ons zo verschrikkelijk leuk/vreemd maken. Van sommige dingen valt het pas op dat ze daadwerkelijk vreemd zijn als je er wat dieper over gaat nadenken. Bekijk hier de leukste vreemde gewoontes:

Feliciteren
Iemand feliciteren met zijn verjaardag is natuurlijk helemaal niet zo raar. Maar Nederlanders hebben het gebruik om iedereen te feliciteren met de jarige! Hoe vaak hoor je wel niet ‘gefeliciteerd met je moeder/vader/broer/zus/vriendin/goudvis’. Het is tegenwoordig zelfs een gewoonte om mensen met een ander te feliciteren via Facebook.

Stamppot
Lekker oerhollandse stamppot! Voor ons hartstikke normaal en iets wat écht bij het koude Nederlandse weer hoort. Maar voor een buitenlander totaal onbegrijpelijk! Het gaat 'm hier vooral om de manier waarop wij stamppot maken; kook aardappelen, groente en bak een lekker stukje vlees. Dat klinkt als een lekkere maaltijd toch? Stamp nu alles met geweld door elkaar heen zodat het één grote klomp eten word. En waag het niet om het kuiltje met jus te vergeten!

Zuivel
Melk, karnemelk, kaas, vla, kwark ga zo maar door. Wij Nederlanders zijn dól op zuivelproducten. En hier komen we vaak pas achter op het moment dat we op vakantie zijn in het buitenland. Want de kaas is daar plastic, er is geen halfvolle melk te bekennen en de yoghurt smaakt óók al niet hetzelfde. Grappig feit is dat bijna alle kaas uit Nederland geïmporteerd word, en dus feitelijk gezien het zou hetzelfde moeten zijn, maar nee. Echt iets typisch Nederlands dus, waarvan de meeste buitenlanders geen idee hebben dat het zo belangrijk kan zijn.

Patatje met
Als je hier een frietje gaat halen bij de patatboer heb je keuze uit tientallen toppings die je frietje kunnen opleuken. Nederlanders gaan helemaal los met een patatje oorlog, joppiesaus of gewoon de klassieke mayonaise. Maar wij zijn een van de weinige landen die überhaupt iets op hun frietjes gooien, en als er in andere landen al iets op die patatjes gaat is het ketchup. Het is dan ook voor menig toerist een raadsel wat wij onze frietjes allemaal aandoen. Maar zeg nou zelf, ze missen echt wat.

Nederlandse achternamen
Nederlandse achternamen kunnen enorm onbegrijpelijk zijn. Ten eerste omdat sommige namen zoals De Kok hilarisch klinken in het Engels. Maar ten tweede omdat er een heleboel rare Nederlandse namen zijn waarvan we weten dat ze raar zijn, maar ze toch niet veranderen. Denk aan Naaktgeboren, Aarsman, Pijpers en Hoedjes.

Verjaardagskalender
Voor ons hartstikke vanzelfsprekend; je kijkt even wanneer je tante jarig is. Op de wc, terwijl je zit te poepen. Waar het gebruik van verjaardagskalenders op de wc vandaan komt weten we niet, maar we blijven ze gewoon daar ophangen. Waarom hangen we die dingen eigenlijk niet gewoon op in de keuken? Of in de hal? Een echte hersenkraker voor mensen die niet uit ons kikkerlandje komen.

Vlaggetjes in de kaas
We prikken ze er wel vrolijk in, maar heeft iemand een idee waarom we prikkers met onze vlag in de kaasblokjes boren? Het ziet er vrolijk uit, dat wel. Maar wat is nou eigenlijk het doel? Laten zien dat we dit stukje kaas veroverd hebben? Voor zover wij weten zijn wij het enige volk die zijn kaasblokjes versieren met de vlaggetjes. Iemand enig idee?

Bron,bron,bron,bron