Ode aan de high heel

Mode & trends door Vrouwen redactie

Vrouwen.nl's Mariëlle loopt praktisch altijd op hakken. Ook in Amsterdam. “Het kan dan wel hét seizoen van de platte schoen zijn, de high heel mogen we zeker niet vergeten. Voor sommigen is een high heel een ware levensredder. En met “sommigen” bedoel ik eigenlijk mezelf. Want zonder hakken ben ik maar 1,62 m (eigenlijk 1,59 m, maar ik heb gesmokkeld bij het gemeentehuis tijdens het invoeren van mijn gegevens voor mijn paspoort. Wie geeft me ongelijk?) en met hakken ben ik toch al snel de lengte die ik liever had gekregen van Moeder Natuur.

Een hak kan een levensredder zijn. Niet letterlijk (of misschien ook wel, maar dat weet ik niet), want mijn ervaring luidt dat een hoge hak altijd twee belangrijke voordelen heeft boven het platgeschoend de deur verlaten:

1) De ID-kaart kwestie. Ik moet altijd mijn id-kaart laten zien bij de Appie, ook al heb ik maar één klein flesje bier voor in een recept. En dat is zooo irritant, want ik kom daar gemiddeld drie keer per dag. Niet drie keer per dag voor bier, maar je zou denken dat ze me na een jaar wel zouden herkennen. Loop ik 10 centimeter hoger de winkel binnen op mijn geliefde hakken, dan blijft zelfs een fronsend voorhoofd uit. Ik heb zelfs een keer meegemaakt dat bij een meisje dat duidelijk 14 jaar was, niet om haar id-kaart werd gevraagd en ik (ietjes meer dan tien jaar ouder) wel. Bizar! En ook wel lachwekkend.

2) Uit mijn persoonlijk ervaring, want ik ben inmiddels deskundige geworden, blijkt dat ik serieuzer genomen word wanneer er verlengstukken aan mijn voeten bungelen. Dat is net als wanneer ik zittend iemand ontmoet (dan zitten we op dezelfde hoogte) en ik wel serieus genomen word, en ze me als een klein kind behandelen wanneer we staan. Joehoe, zien jullie dan écht die rimpels niet? En ben ik dan echt de enige 25-jarige die (een soort van) blij is met rimpels en het níet leuk vindt om jonger geschat te worden? "Later ben je er blij mee" luidt het cliché. Nou dan heb ik nieuws: het is inmiddels al "later" en niemand die dat ziet.

Levensredder of niet; hakken zijn de bom. De mooiste schoenen hebben een hak. Voor de gelegenheid heb ik mijn lievelingshakken van het internet geplukt om mijn liefde te kunnen delen en iedereen precies snapt wat ik bedoel. En hier komt het punt dat ik onwijs blij ben met mijn korte lengte. Want als ik 2 meter lang geweest zou zijn en geen hakken zou kunnen dragen (omdat mijn vriend dan een dwerg zou zijn - hij is al niet zo groot) dan had ik mijn lengte pas écht een issue gevonden."

Zwarte suède pump, Unisa, €99.95 Zwarte leren pump, Peter Kaiser, €144,95

De zwarte pump, waar íedereen (ook jij) een paar van moet hebben.


Taupe suède enkellaarsjes, Fab, €159,95 Zwarte leren enkellaarsjes, S.Oliver, €79,95

Een gehakte enkellaars, voor als het regent (regen in je pump is zo niet fijn).


Blauwe sandaaltjes, NLY Shoes, €37,95 Witte blokhak sandaaltjes, Miss KG, €71,33

De "Carrie-schoen". Is 'ie ooit uit geweest? Hij is in ieder geval weer terug en een must voor deze zomer. En "Carrie-schoenen" met blokhak. Mogen we even gillen? Whaa! Zo mooi!