Kattencafe in Amsterdam: Kopjes

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Dingen zoals goede koffie en lekkere taart maken het leven een stuk beter. Katten, die maken het leven ook een stuk beter. Binnenkort kunnen we in Amsterdam van dit alles tegelijk genieten! Er is namelijk een plan om een heus kattencafé op te zetten. Dit fenomeen is al razend populair in Londen en Japan, dus is het tijd dat Amsterdam er ook eentje krijgt.

Het café is een initiatief van Lenny Popelier, die in Tokyo een kattencafé bezocht en besloot dat dit zeker niet in onze hoofdstad mag ontbreken. Kopjes gaat een café worden waar je lekker kan ontspannen met een drankje en een zoetigheid, terwijl je bent omringd met katten. Buiten dat wij ontzettend blij worden van de poezenbeesten, houden ze er een beter leven op na. Alle katten uit het café komen namelijk uit het asiel, en vinden bij Kopjes dus hun gouden mandje.

Het café is daarbij ook een uitkomst voor kattenliefhebbers die een allergische vriend thuis hebben zitten óf nog iets te gehecht zijn aan hun mooie meubelen (kleine kattenklauwtjes!). Om Kopjes te realiseren is Lenny een crowdfunding actie gestart. Wij kunnen niet wachten!