6 Redenen om in de koets te stappen

Reizen door Vrouwen redactie

Om alles te weten te komen over Wenen en de nieuwe reisorganisatie JUST AWAY, stapte Vrouwen.nl’s Mariëlle in het vliegtuig om drie hele dagen deel te nemen aan een propvol program in de Oostenrijkse stad. Wanneer je in Wenen bent kun je een ritje met de koets niet overslaan. Waarom? Daarom:

1

Wenen en Sissi zijn zo ongeveer gelijk aan elkaar. Overal waar je komt doet de stad je aan Sissi denken en het Sissi gevoel legt beslag op je. Met een prinsessengevoel zweef je de stad door. Euh…? Zweven? Waarom zou je je voeten dat aan doen? Pak de koets. Sissi ging ook heus niet lopen hoor. Zij stapte in al haar elegantie in een koets om zich door de stad te laten vervoeren. Ha, dat kunnen wij ook!

2

Zoals Sissi bij Wenen hoort, zijn paarden ook gebonden aan de stad. Zo móet je als je in Wenen bent de Spanish Riding School bezoeken. En daar ga je niet te voet naartoe. Om vast in de stemming te komen laat je jezelf per koets bezorgen bij het prachtige gebouw waar de meest chique manege gehuisvest zit die je ooit hebt gezien.

3

Wanneer je met de koets gaat hoef je niet te lopen. Dit hoeven we eigenlijk niet verder toe te lichten. Dit spreekt al voor zich. Maar echt, in een stad als Wenen doe je alles al te voet, omdat je geen pittoresk detail wil missen. Daarom is het wel eens lekker om even bij te komen zonder een detail te hoeven missen.

4

Omdat er zoveel te doen is in Wenen, wil je alles in snelvaarttempo doorlopen. Even stilstaan zit er dus niet in. Lopend foto’s maken is dan best wel een dingetje. Scherpstellen, scherpstellen, scherpstellen. Nope, dat lukt niet. Vanuit een koets hobbelt je lichaam zelf niet, maar de koets hobbelt, waardoor je je lichaam stabiel houden. Foto’s maken gaat een stuk makkelijker, zonder kostbare tijd te verliezen. Plus dat je kunt fotograferen vanuit een beter perspectief. Je zit net iets hoger, waardoor je dichter bij de helikopterview komt.

5

De koetsier bepaalt de route en je mag ervan uitgaan dat die route de moeite waard is. Hij zal je niet langs de lelijkste plekjes van Wenen loodsen. Dat scheelt een hoop tijd met het vooronderzoek naar Wenen. Je kunt meteen de koetsier inzetten als gids. Vraag hem het hemd van het lijf en je weet na afloop alles over Wenen wat je moet weten. Vraag ook even naar zijn favoriete restaurant en koffietentje, dan weet je waar de locals komen.

6

Door de buitenwijken van Wenen is het geweldig om de fiets als vervoersmiddel in te schakelen. Maar midden in het centrum word je knettergek. Hoe veilig te stad ook is, fietsen in een vreemde stad is altijd wennen en dat omschakelen gaat gewoon niet heel erg snel. Daarom is voor de binnenstad een koets beter als vervoersmiddel, want dan hoef je zelf niet na te denken over de drukte om je heen. Al het denkwerk wordt voor je gedaan.


JUST AWAY is een nieuwe online reisaanbieder in Nederland met van oorsprong Oostenrijks bloed. Het hele concept is erop gebaseerd dat je letterlijk met een paar muisklikken in het vliegtuig kunt stappen, vanuit daar je hotel kunt inrollen en activiteiten kunt doen die typerend zijn voor de bestemming. Je boekt namelijk pakketten waarbij alles (reis hotel, activiteiten) is inbegrepen. Je kunt je op de website laten inspireren door de "inspirator" functie. JUST AWAY heeft namelijk opgemerkt dat er behoefte is om steeds vaker en korter op vakantie te gaan. Maar door onze drukke levens hebben we eigenlijk geen tijd om dat allemaal te regelen, dus daarom doen zij alles. En daar betaal je heus niet de hoofdprijs voor. Integendeel. En dat scheel zeeën van tijd. Een win-win-winsituatie als je het ons vraagt.