5 Must-do’s in de Algarve

Reizen door Vrouwen redactie

In het zuiden van Portugal ligt de bekende streek Algarve. Zoals je al eerder hebt kunnen lezen was onze Claartje er een weekje om de sfeer te proeven. Ze logeerde op uitnodiging van Jiba in schattige verblijven en trok er samen met Karin van Ze.nl op uit. Mocht je ook binnenkort naar de Algarve vertrekken (lucky you!) werk dan vooral dit lijstje af.

1. Eet saladinha de polvo
Pardon, wat is dat? Een salade van octopus, om precies te zijn. Als je verblijft in de appartementen Casas da Quinta, zoals ik, dan zit je in een buitenwijk van Albufeira. Een wandeling van 10 minuten later ben je in het hart van de stad, waar je op verschillende plekken saladinha de polvo kunt eten. De octopus wordt fijn gehakt, met o.a. ui, paprika en tomaat. Hmmm!

2. Bezoek Cabo São Vicente
Het meest zuidelijke puntje van Portugal, dat is Cabo Sao Vicente. Zoals je op de foto ziet wil het hier nog wel eens waaien, maar dat levert wel zo leuke foto’s op, nietwaar? Op het puntje staat een mooie vuurtoren en de kliffen aan dit stukje kustlijn zijn oprecht adembenemend.

3. Ga aan het Praia Falésia liggen
Strand, strand, strand! Je moet ze even weten, de mooiste strandjes van de Algarve. Tip van mij: bezoek het Praia Falésia! Ook hier zie je weer van die mooie steile kliffen, ditmaal ook met dieprode kleuren (hoewel de klif op de foto toevallig weer zandkleurig was). Als je met een trap afdaalt tot het zandstrand kun je heerlijk zonnen, hardlopen of een boekje lezen.

4. Bezoek Vilamoura en eet Ferrero Rocher ijs
Mocht je vlakbij Albufeira in Casa Leros verblijven, dan ben je met de (huur)auto in een half uurtje bij het havenplaatsje Vilamoura (of pak de fiets!). Dit schattige stadje wordt ook wel het Monaco van de Algarve genoemd, wat betekent dat je er gigantische jachten in de haven kunt zien liggen. Strijk neer op een van de terrasjes aan de jachthaven en eet een flinke coupe Ferrero Rocher ijs, de béste ijssmaak ooit.

5. Ga langs Caldas de Monchique
Wie logeert in de appartementen van Casa Lisa in Albufeira ligt op een steenworp afstand van de zee, maar dan heb je op een gegeven moment natuurlijk ook zin om iets meer van de omgeving te zien. Rijd dan naar de Caldas de Monchique, een eeuwenoud kuuroord. Je kunt er naar de spa, maar gewoon langs het water slenteren in de mooie natuur is ook een hele goeie optie. Mocht je elkaar kwijt raken dan is de telefooncel een handig contactpunt!