3 Tips voor de perfecte strandvakantie

Reizen door Vrouwen redactie

Oh wat verlangen we naar de zomer! En omdat het weer in Nederland meestal een beetje (heel erg) tegen valt is het een goed idee om je spullen te pakken en lekker op het strand te gaan liggen in een ander land. Soms is het namelijk gewoon even niet nodig om actief te zijn en op avontuur te gaan. Nee, blijf lekker liggen op je standbedje met een tropische coctail en een prachtig uitzicht. Drie tips om je strandvakantie perfect te maken.

Het strand zelf
Als je voor een strandvakantie kiest is het een goed idee om even research te doen naar het daadwerkelijke strand. Want het laatste wat je wilt is aankomen op je bestemming en erachter komen dat je je weken moet gaan doorbrengen op een vies strand met alleen maar bejaarde badgasten. Een aanrader is Hotel Ekies All Senze Resort in Vourvourou (Griekenland), als je hier overnacht loop je zo het mooie strand op! Bovendien krijg je er een huurauto bij als je boekt via Jiba, dus je kunt ook de mooie strandjes in de omgeving gaan ontdekken.

Lekker eten
Strand betekent water en water betekent vis en andere zeedieren. Er is dus daarom een grote kans om een goed visrestaurant tegen te komen bij het strand! Kies bijvoorbeeld voor een vakantie op het Italiaanse Sicilië. Italianen kunnen koken als de beste en bij een accommodatie zoals Aparthotel Kalaskisò ligt je hotel zelfs aan de haven én het strand! Lekker eten gegarandeerd. "Uno serve gamberi, per favore!"

Feest!
Wie zegt dat er niks te beleven valt op een strand? Als je naar het juiste strand gaat kom je meest vette strandfeesten tegen. We kennen allemaal de (ietwat afschrikkende) verhalen over Chersonissos maar op Kreta zijn er nog veel meer standen met dit soort feesten. Ga bijvoorbeeld naar Agios Nikolaos, ook hier kan je feesten op het strand tot de zon weer opgaat. Verwacht geen massale zuippartijen, maar wel tavernes en barretjes aan de haven waar je gegarandeerd een leuke avond hebt. Proost!

Bron, bron