5 tips voor Andalusië

Reizen door Vrouwen redactie

Even geen “Ik ga op vakantie en ik neem mee…” voordat je de nog veel belangrijkere keuze hebt gemaakt: “Ik ga op vakantie naar…”. Maar nog voordat je die knoop doorhakt wil je eerst weten wat er te doen is op die vakantie. Neem onze tips over Andalusië alvast mee in je overweging.

- Shoppen is een pré. Zit je wat verder van het centrum, bijvoorbeeld in Cortijo Bravo, dan ben je met de auto die Eliza standaard bij elke boeking voor je regelt binnen tien minuten in het centrum. In de gezellige winkelstraatjes vind je veel Spaanse winkels. Tijd om de herkomst van de Zara en de Bershka en al hun broertjes en zusjes te ontdekken. In Veléz Malaga vind je winkel centrum El Ingenio waar je alle shopzintuigen kunt voeden.


Voor het luxe shoppen verwijzen we je naar Marbella. Dat is echt voor de rich and famous, dus begin maar vast met sparen. Om de luxe compleet te maken, boek je er The Urban Villa op 5 km afstand van het centrum. Maar daar ben je in een oogwenk vanaf het centrum, want ook hier kun je natuurlijk gewoon de auto pakken.


Het pittoreske plaatsje Frigiliana staat bekend om haar bijzondere kalkhuisjes. Als je in de buurt bent móet je die echt gezien hebben. Ook 's nachts kun je jezelf onder dompelen in bijzondere architectuur. In Hotel los Caracoles kun je namelijk je plezier op als je van unieke bouwwerken houdt: het hotel heeft zes kamers in de vorm van bolletjes. Het lijken wel slakken. Geen muur in de hotel is recht!


Ga je in april naar Andalusië, zoek dan even uit waar er paasfeesten plaatsvinden. Rondom Pasen wordt er flink uitgepakt in de Spaanse streek. Waarschijnlijk hoef je niet eens zo heel hard te zoeken, want op het moment suprème is het niet over het hoofd te zien. Katholieken lopen in stoeten door de straten in klederdracht waarvan wij de accessoires kennen als de hoeden van de KKK. Oorspronkelijk komt die klederdracht dus bij de Katholieken vandaan. De Paasstoet in Velez Malaga schijnt één van de mooisten te zijn. Dan hebben we nog een aanrader voor als je de nacht hier ook wil doorbrengen. In Hotel Palacio Blanco word je hartelijk ontvangen door Jan en zijn vrouw Christina. Een plek waar je de nacht doorbrengt alsof je je in de hemel bevindt, als we de eigenaren mogen geloven.


En natuurlijk moet er ook gegeten worden op een vakantie. Je gaat niet naar Spanje omdat ze zulke lekkere stamppot boerenkool hebben. Nee, in Spanje eet je tapas. Hoewel dat in een tapasbar vaak als borrelhapje wordt aangeboden voor bij het drankje dat je bestelt, kun je je er behoorlijk vol van eten. Hop van tapasbar naar tapasbar en scoor je diner aan tapas bij elkaar. Dat betekent wel dat je ook heel veel drankjes moet bestellen, waar je wel gewoon voor moet betalen. Voor dat geld kun je eigenlijk net zo goed naar Nirvana Bar gaan waar je minder dan €2,- per gerecht betaalt en het eten wordt bereid met super verse ingrediënten. Daarna kun je lekker uitbuiken in de hangmatten van Paraiso Perdido en kun je heerlijk in de buitenlucht in slaap dommelen als je wil.


Over Eliza was here
Reisaanbieder Eliza was here heeft de zaakjes goed geregeld: je krijgt namelijk niet alleen een comfortabel hotel of appartement op een bijzondere locatie, maar ook altijd een huurauto zodat je zelf de buurt nog kunt verkennen. Weg van de toeristische drukte, op naar de onontdekte plekjes - zelfs met kids. Kijk op de website van Eliza was here voor de laatste aanbiedingen.

Beeld: bron, bron, bron