Tips om productiever te zijn

Vrije tijd door Vrouwen redactie

We hebben allemaal wel eens van die dagen dat het gewoon allemaal niet lukt. Dat we uren achter onze laptop kunnen zitten zonder ook maar iets zinnigs uit te voeren. Zo’n dag dat je al acht keer je bureau hebt opgeruimd, maar dat ene klusje dat echt af moest, dat is er net even bij ingeschoten. Soms is de zoektocht naar een beetje productiviteit zwaar, gelukkig zijn wij er om je te helpen!

Doe het belangrijkste eerst
Klinkt stom, maar het is nou eenmaal zo. Toen je ouders vroeger zeiden dat je je moeilijkste huiswerk als eerste moest maken waren ze helemaal niet gemeen, stiekem hadden ze gewoon gelijk. Als je dat lastige klusje eerst doet, voelt de rest van je dag ineens heerlijk relaxt aan.

Maak elke dag een nieuwe to-do-list
Voelt het niet veel beter om de dag te beginnen met een fris nieuw lijstje dan wanneer je het oude verfrommelde lijstje van gisteren ergens onder een stapel papieren vandaan tovert? Bedenk elke dag wat er moet gebeuren en zet de belangrijkste dingen bovenaan.

Ga niet multitasken
Ja, we zijn vrouwen. Ja, wij kunnen extreem goed multitasken. Nee, dat is niet de meest effectieve manier om te werken. Uit onderzoek is gebleken dat wanneer je 45 minuten geconcentreerd aan één ding werkt dit het meest effectief werkt.



Zeg nee tegen afleidende websites
Hartstikke leuk, Facebook, maar voordat je het weet ben je drie uur verder en heb je heel je timeline al acht keer afgescrolld. Stiekem weten we het allemaal, maar tien minuutjes blijft nooit maar tien minuutjes, dus sites als Facebook moeten somstijdelijk geblokt worden.

Check je mail maar 1 keer per uur
Van al die pop-ups op je laptop en telefoon raak je alleen maar afgeleid, zet ze dus allemaal uit en spreek met jezelf af dat je maar één keer per uur je mail checkt. Wanneer je eens per uur dan meteen alle belangrijke mailtjes beantwoord werkt dat ook weer een stuk efficiënter en relaxter.

Rust
Wie productief wil zijn zal af en toe even pauze moeten nemen. Laat je werke-mail op je werk en breng je weekenden zo min mogelijk connected door. Op deze manier ben je veel meer uitgerust wanneer je op maandag weer moet beginnen.


Bron, bron, bron, bron, bron, bron, bron