Train je brein met Professor Layton

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Gamen alleen voor kids en voor mannen? Dacht het niet. Ook de moderne vrouw speelt immers graag een spelletje. Ben je wel uitgekeken op de papieren sudoku's en kruiswoordpuzzels, dan is het spel Professor Layton een goed spel om eens te proberen. Bovendien train je je brein. Niet dat dat nodig is, want vrouwen zijn natuurlijk van nature al veel slimmer dan mannen, maar het is wel handig als dat zo blíjft. Misschien ken je de naam Professor Layton al wel - het nieuwst uitgekomen spel (Professor Layton de Erfenis van de Azran) is al deel zes! Vrees niet: het is nieuw verhaal, dus je hoeft niet eerst de vijf eerdere delen te spelen als je nu wil beginnen.

Het leuke aan dit spel is dat je allerlei puzzels moet oplossen, terwijl je wordt meegevoerd in het verhaal. Professor Layton is namelijk een echte gentleman. Zijn passie is het oplossen van puzzels, maar de beste man kan ook genieten van een lekkere kop thee. Hij ontvangt in dit spel een brief van een bevriende archeoloog, Professor Desmond Sycamore. In de brief beweert Sycamore dat hij een 'levende mummie' heeft ontdekt, en hij vraagt Layton om deze eens te komen bekijken. De nieuwsgierige professor vertrekt met zijn compagnons Luke en Emmy naar de stad Frysborg om de zaak te onderzoeken. Luke is een leerling van de professor, een hele slimme jongen die supergoed is in het oplossen van puzzels. Zijn vaardigheid om te praten met dieren bleek al vaker een echte redding te zijn.

Je kunt dit spel spelen op de Nintendo 3DS en Nintendo 2DS, en dankzij professor Laytons passie voor puzzels ben je een groot deel van het avontuur bezig met het oplossen van allerlei soorten puzzels en breinbrekers. Als je een puzzel niet kunt oplossen krijg je een aantal hints, zodat je uiteindelijk toch verder kunt komen. Hiermee verdien je punten (Picarats) en krijg je toegang tot extra bonusmateriaal. Sommige puzzels ontvang je in de loop van het avontuur, andere zijn verstopt en moet je zelf ontdekken, terwijl je er nog meer kunt verdienen door minigames te voltooien. Er zitten in de verhaallijn al 150 puzzels, maar daarbuiten zitten er nog een heleboel in verwerkt; in totaal zijn er 500 puzzels!

Een groot voordeel van spellen voor de Nintendo 3DS, is dat je het overal kunt spelen. Als je wacht bij de schoonheidsspecialiste, terwijl je kinderen ravotten in de zandbak, in de trein op weg naar werk of school... Omdat je letterlijk je brein traint is het bovendien een stuk nuttiger tijdverdrijf dan pakweg het lezen van roddelblaadjes. Bovendien is het ook een stuk leuker! Ook grappig: de helft van de mensen die Professor Layton speelt, is vrouw. Zou dat iets te maken hebben met het feit dat het mannelijke brein minder goed is in het oplossen van puzzels? En dat mannen iets waar ze niet goed zijn liever overlaten aan vrouwen?


Dit artikel is een advertorial.