Vind de perfecte jeans

Mode & trends door Vrouwen redactie

De zoektocht naar de best passende jeans kan een ware crime zijn. Levi’s probeert daarop in te spelen door verschillende lichaamstypen te onderscheiden, de zogenaamde ‘curves’. Er bestaan drie typen curves, waar 80% van de vrouwen toe behoren: de slight curve (weinig bil), de demi curve (wel billen) en de bold curve (goeie billen).

Om hun nieuwe Revel jeans te presenteren opende Levi’s een pop up store in de Kalverstraat in Amsterdam, op nummer 101, waar Vrouwen.nl’s Claartje de jeans mocht proberen. Claartje (type bedroevend weinig bil) werd opgemeten. Er wordt gekeken naar de verhouding tussen de tailleomtrek en de heupomtrek, om de curve van je lichaam te bepalen. No surprise there: het werd een slight curve die - nadat de juiste maand was gevonden - zat als gegoten.

Om het verschil te voelen werd er ook een demi curve geprobeerd en verrek, het verschil is duidelijk te merken. Wie weinig billen heeft, heeft altijd ruimte over bij de heupen en snijdende bandjes in de zone waar love handles zichtbaar zijn - zoals bleek toen Claartje de demi curve aantrok. Heb je het juiste model aan voor jouw lichaam, dan worden zelfs amper aanwezige billen ineens gelift en pront, terwijl er geen snijdende plekken meer zijn.

Ook proberen? In de ‘ladies only’ pop up winkel van Levi’s word je opgemeten door jeansspecialisten en vind je binnen een paar minuten jouw perfect passende jeans. De pop up winkel van Levi’s is tot en met 10 november geopend en is te vinden in de Kalverstraat op nummer 101.