Vijf redenen om weg te gaan met kerst

Reizen door Vrouwen redactie

De koude maanden zijn weer begonnen en ook de feestdagen komen zo langzamerhand steeds dichterbij. Weet jij al wat je met kerst gaat doen? Ga je de kou trotseren om lekker thuis met de hele familie te dineren, of heb je daar helemaal geen zin in? Dan is naar het buitenland gaan tijdens deze dagen misschien een goed idee. Bekijk hieronder vijf redenen om tijdens de kerst naar het buitenland te gaan.

1. Romantiek!
Samen in het buitenland kerst vieren is natuurlijk veel romantischer dan op de bank zitten in Nederland. Wat dacht je van lekker met z’n tweeën bij het haardvuur zitten, of romantisch wandelen door een pittoresk dorpje? Heb je wel eens gedacht aan de Algarve in Portugal? Een aanrader en bovendien errug leuk met je lover. Het is er gelukkig ook net wat aangenamer qua temperatuur dan in Nederland.


2. Eventjes weg uit de dagelijkse sleur
Tijdens de koude maanden heeft iedereen een beetje last van een winterdepressie. Het is vroeg donker, het is koud en die stress over wat je aan moet doet ook niet veel goeds. In het buitenland kun je even lekker tot rust komen om vervolgens weer fris en fruitig het nieuwe jaar in te gaan!


3. De koud ontvluchten
Dan is Gran Canaria echt een aanrader, want hier is het tijdens de kerst gewoon lekker warm. Eigenlijk is het er het hele jaar door lente! Net als in Nederland wordt kerstmis hier gewoon gevierd. Overal zijn lichtjes en zelfs de palmbomen zijn feestelijk versierd.


4. Family time!
Even alleen zijn met het gezin, dat kan toch juist goed tijdens de feestdagen? Dan moet je alleen wel het land uit, anders staat er alsnog familie op de stoep. Vertrek naar Andalusië in Spanje, een goede bestemming voor family time. Via Eliza was here boek je heel makkelijk kindvriendelijke accomodaties. Zo kun je lekker met de kinderen naar het buitenland om daar kerst te vieren én heb je meteen een goed excuus om het kerstdiner bij je schoonouders over te slaan.


5. De sociale verplichtingen ontvluchten.
Kerstavond bij de buren, Eerste Kerstdag dineren bij je ouders en Tweede Kerstdag alle kennissen langs. Dat is helemaal niet zo ontspannend als dat het klinkt (of wacht, het klinkt eigenlijk ook helemaal niet ontspannend). Veel mensen hebben hier helemaal geen zin in en gaan liever lekker met een goede vriend of vriendin even weg uit Nederland. Gewoon doen!


Eliza was here
Zoals je ziet worden de drie bestemmingen die we hebben uitgelicht allemaal aangeboden door Eliza was here. Dat is niet toevallig! Deze reisaanbieder heeft de zaakjes namelijk goed geregeld: je krijgt namelijk niet alleen een comfortabel hotel of appartement op een bijzondere locatie, maar ook altijd een huurauto zodat je zelf de buurt nog kunt verkennen. Weg van de toeristische drukte, op naar de onontdekte plekjes - zelfs met kids. Kijk op de website van Eliza was here voor de laatste aanbiedingen.