Report: Op talenreis met EF

Reizen door Vrouwen redactie

De dochter van Evelien ging vier weken met EF op talenreis naar de Verenigde Staten. Haar dochter Mara Joy is 14, dus ze kozen samen een bestemming. Het werd Atlanta. Spannend, voor een 14 jarige natuurlijk, maar óók voor de ouders. Evelien: "Omdat je wilt dat alles goed gaat met de reis, het verblijf en de primaire doelstelling 'verbeter je Engelse taal en gebruik gelijk je kennis in de praktijk' hebben wij als ouders samen met onze dochter ons uitgebreid voorbereid. En zo vertrokken wij op een zaterdagochtend naar een voorlichtingsochtend van EF."

"De voorlichting werd gegeven door een drietal ex-EF cursisten. Ze waren allemaal meermaals met EF op talenreis geweest en vertelden open en eerlijk over hun ervaringen. Omdat ze zó enthousiast waren over de VS en ik blijkbaar niet gelijk riep 'Maar je wilde toch naar Engeland?' kwam van mijn dochter de reactie: 'Ehh... dát wil ik óók wel'. Maar de geplande twee weken waren dan niet toereikend vonden de ervaringsdeskundigen, het moesten er dan zeker drie worden. Uiteindelijk zeiden we 'let’s do it!' op vier (!) weken Atlanta, verblijf op de campus en met de extra lesuren (de zogenaamde intensieve jongerencursus van 26 lessen van 40 minuten per week)."

"Later volgde er nog een kennismakingsdag in Leusden, waar nog wat tips werden gedeeld en alle EF-gangers elkaar alvast een beetje konden leren kennen. Daar waar dit met name de Engelse bestemmingen grote groepen opleverden, bleef de groep Atlanta beperkt tot één jongedame, onze dochter. Maar ze had steeds gezegd liever een bestemming te kiezen waar ze juist weinig landgenoten zou ontmoeten 'anders praat je nog constant Nederlands buiten de lessen'. Die missie was dan bij voorbaat geslaagd.

Omdat onze dochter nog geen 15 is, vereist dat wel enige aandacht qua vliegen. De vlucht hebben we samen met de verzekering en het verblijf als één pakket afgenomen bij EF. Op ons verzoek hebben we tegen meerprijs gekozen voor een rechtstreekse vlucht naar Atlanta, met 'van deur tot deur' begeleiding. Hoewel onze dochter vrolijk zwaaiend met een grondstewardess aan de reis begon, was het voor de ouders toch wel even slikken. Met de belofte dat ze bij aankomst gelijk zou bellen, begon voor ons tien uur lang wachten op: 'hoi papa en mama, ik ben er hoor!'"

"Dankzij wifi op de campus was onze dochter 24 uur per dag online met ons. Whatsappjes bleven maar binnenkomen om elke avond (Amerikaanse tijd, dus ’s nachts bij ons) even een uurtje bij te praten. Via haar tablet konden we zo zonder een cent te betalen dagelijks live horen en zien wat er allemaal gebeurde in Atlanta. Via Facebook zagen we ook een constante stroom foto’s en berichtjes langskomen, niet alleen van haarzelf, maar ook van de Atlanta EF-staff en van de medestudenten.

De vier weken zijn probleemloos omgevlogen! Trots staan de behaalde resultaten van de eindtest op Facebook, komen er lieve berichtjes deze kant op van achterblijvers en van hen die ook al weer in hun eigen vaderland zijn teruggekeerd. Venezuela, Japan, Polen, Saudi-Arabië, Frankrijk… uit alle windstreken kwamen de studenten naar EF Atlanta en komen de foto’s en virtuele kusjes nu naar Nederland."

"Na een uitbundig onthaal (mét onvermijdelijk spandoek) op Schiphol, twee dagen van bijna non-stop slapen en vele verhalen verder, weten we nu al dat Mara Joy de tijd van haar leven heeft gehad. Of ze volgend jaar weer op EF talenreis gaat is niet de vraag. But which destination will it be….?"

Vind je dit een inspirerend verhaal? EF Education First verzorgt taalcursussen in het buitenland voor studenten vanaf 12 jaar. De cursus zijn mogelijk vanaf twee weken tot een heel jaar voor zeven verschillende talen. Daarnaast helpt EF je met alle nodige voorbereiding en begeleiding ter plaatse. Kijk voor meer informatie op EF.