The Great Gatsby - maar dan anders (+Win de dvd!)

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Het kan bijna niet anders of je hebt wel eens iets over The Great Gatsby voorbij zien komen. Deze film, waar onder andere Leonardo DiCaprio, Tobey MacGuire en Carrey Mulligan in spelen, is de verfilming van het gelijknamige boek van F. Scott Fitzgerald. De film speelt zich af in New York in de jaren 20.

Vrouwen.nl's Colette ging samen met Britt van Fashionscene en Renée van Girlscene naar een speciale vertoning van de film, waar de mode uit de film centraal stond en er een alternatief einde werd vertoond. We werden helemaal in stijl van de film ontvangen met champagne en luxe hapjes, waarna we naar een minibioscoop gingen om de film te bekijken.

De film gaat over schrijver Nick (Tobey MacGuire), die verhuist naar een klein huisje op Long Island en er al snel achter komt dat hij de buurman is van de mysterieuze miljonair Jay Gatsby. Werkelijk iedereen weet wie Gatsby is vanwege de enorme, extravagante feesten geeft, maar bijna niemand weet wie hij echt is. Nick komt al snel in contact met Gatsby, want hij blijkt de jeugdliefde te zijn van Daisy, het nichtje van Nick. Daisy is ondertussen getrouwd, maar de liefde tussen Gatsby en Daisy is nog lang niet voorbij…

Je waant je helemaal in de film met de geweldige feesten, muziek en outfits. De uitleg over de outfit en sieradenkeuzes in de film is heel interessant: prachtige jurken van Prada, enorme diamanten van Tiffany’s, het komt allemaal voorbij. Ik had zelf de film al een keer gezien en was daarom heel erg benieuwd naar het alternatieve einde.

- Pas op: als je The Great Gatsby nog nooit hebt gezien - SPOILER ALERT! -

Uiteraard hebben we er van tevoren flink over gespeculeerd, want stiekem hoopten we natuurlijk wel dat onze Leo eindelijk eens een keer een film zou overleven! Helaas overleeft Jay Gatsby ook dit einde niet (anders zou de film natuurlijk ook wel een beetje raar aflopen), maar het alternatieve einde is bijna nog zieliger dan het origineel…

We verwachten eigenlijk niet dat je een film met Leonardo DiCaprio vrijwillig over zal slaan, maar mocht je deze film per ongeluk toch gemist hebben, kijken!

Win: 5x dvd The Great Gatsby

Vandaag is je geluksdag: wij geven 5 dvd's van The Great Gatsby weg! Wil jij winnen?
- Reageer hieronder en laat ons weten welke jaren 20 outfit jij hoopt (terug) te zien in de film
- Kopieer je reactie en plak deze in een mail, samen met je naam en adres, en stuur het naar info@vrouwen.nl

Succes!

Deze winactie loopt t/m 2 oktober. Winnaars krijgen bericht per mail.

Bron