Sms'en in je slaap

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Waar mensen vroeger altijd last hadden van slaapwandelen, moeten we ons nu weer heel ergens anders zorgen over gaan maken. Zouden we dan echt zo verslaafd zijn aan onze telefoons dat we binnenkort allemaal gaan sms'en in onze slaap?

Volgens slaapexpert dr. Josh Werber hebben steeds meer mensen meegemaakt dat ze ’s nachts hun telefoon gebruikten en zich dit de volgende dag niet meer konden herinneren. Dit kan niet een hele hoop genante gevolgen hebben. Los daarvan kan het ook echt gezondheidsproblemen tot gevolg hebben, omdat je door 's nachts te sms'en niet genoeg slaap krijgt.

Ervaringsdeskundige Megan vertelt aan CBS2 dat haar vrienden en familie ’s nachts sms'jes van haar ontvingen, maar dat ze zich niet kon herinneren dat ze die had verstuurd. Om drie of vier uur ’s nachts ontvingen haar contacten onlogische zinnen zonder kloppende inhoud. Laura is ook een slaap-sms'er, maar ze verstuurt wel duidelijke sms'jes. Ze is vooral bang dat ze midden in de nacht bijvoorbeeld een e-mail van een klant gaat beantwoorden, dat is natuurlijk niet de bedoeling.


Door het nachtelijke sms'en en het licht van de telefoon maak je minder melatonine aan, waardoor het lastiger is om in een diepe slaap te komen en wat er voor zorgt dat je de volgende dag waarschijnlijk een stuk vermoeider bent. De oplossing is simpel: zet je telefoon uit of leg hem buiten de slaapkamer.



Bron

Afbeeldingen: bron, bron, bron, bron