Getest: ZIIVAA® riem tegen menstruatiepijn

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Over het algemeen is het heerlijk om een vrouw te zijn. Maar als je heftig menstrueert zou je soms ook best willen dat dat anders was. Vrouwen.nl's Claartje is er zo een: "Ik word maar zo'n vier keer per jaar ongesteld omdat ik mijn anticonceptie door gebruik, maar als het zover is roep ik altijd twee dagen lang dat ik liever als jongen was geboren. Zelf heb ik het meest last van krampen en pijnlijke steken, in zowel de onderbuik als onderrug." Aangezien je als vrouw in totaal zo'n vijf jaar van je leven ongesteld bent (dat zijn bijna 2000 dagen!) is het niet verkeerd om verschillende dingen uit te proberen om je menstruatie wat minder ongemakkelijk te maken. Toen er op de redactie een bericht binnenkwam over de ZIIVAA® riem die belooft om menstruatiepijn te verlichten, sprongen we daar dus meteen bovenop. Getest moest er worden, en wel meteen!

Bij de eerstvolgende ongestelligheid probeerde Claartje de riem uit. Op dag twee, omdat haar kramp dan het ergst is. Claartje: "De ZIIVAA® riem voelt eigenlijk aan als een soort autoriem die je gewoon over je kleren heen omdoet, maar dan heel laag op je heupen. Dat is eerst gek - hij moet tenslotte de pijn in je onderbuik verminderen - maar het hoort echt zo. Vervolgens haak je de riem vast en trek je hem strak aan met behulp van een soort spanmechanisme dat je ook vaak ziet op skischoenen. Ik moest de riem echt góed strak aantrekken, om het effect te voelen. Vervolgens ga je 15 minuten op je zij op de bank liggen. Dat is alles!"

"Tijdens dat liggen voelde ik hoe de spanning die je voelt van de riem die om je heupen zit, langzaam de spanning die ik altijd voel in mijn buik en onderrug naar de achtergrond verdreef. De riem zit niet echt lekker dus je ligt niet super comfortabel, maar als je na 15 minuten de riem afdoet is het alsof je lichaam een zucht van opluchting slaakt en is alle spanning - dus ook die in de buik! - verdwenen."

Dat klinkt natuurlijk goed, maar we willen ook weten hoe het komt dat buikpijn kan verdwijnen door slechts 15 minuten te zitten op de bank met een autoriem met een skischoensluiting om. De bovenstaande afbeelding laat zien dat je baarmoeder als het ware 'hangt' in de buikholte, aan kleine bandjes die vastzitten aan onder andere botten zoals je bekken en heiligbeen. Je baarmoeder trekt samen tijdens de menstruatie, waardoor er spanning op deze bandjes komt te staan: dit veroorzaakt kramp. De strak aangetrokken ZIIVAA® helpt. De riem zet namelijk druk op de heupen en je bekken, waardoor die iets smaller worden. Hierdoor staan de bandjes die in verbinding staan met je baarmoeder ineens minder strak, wat de kramp vermindert. Klinkt eigenlijk best logisch he?

Wie de ZIIVAA® wil proberen kan voor meer informatie en de webshop kijken op Women-care.nl. Het is natuurlijk niet gegarandeerd dat het bij iedereen werkt, dus je mag de riem twee maanden lang proberen. Merk je geen verbetering? Dan mag je de ZIIVAA® terugbrengen en krijg je geld terug.