Wentworth Miller is uit de kast

Celebs door Vrouwen redactie

Stiekem wisten we het al wel, maar wilden we het gewoon niet toegeven. Nu is het dan eindelijk zover: Prison Break hunk Wentworth Miller is officieel uit de kast. We kunnen dus niet meer met hem trouwen, want hij is van de andere kant. Natuurlijk kunnen we niet lang boos op hem blijven, al helemaal niet omdat hij zijn coming out voor een goed doel gebruikte: als protest tegen de anti-homowet in Rusland.

Onze Prison Break hottie was namelijk uitgenodigd voor het St Petersburg International Film Festival, maar hij heeft een nette brief geschreven waarin hij schrijft dat hij Rusland graag bezoekt, maar dat hij, als homoseksuele man, de uitnodiging toch moet afwijzen. Rusland is de laatste tijd regelmatig negatief in het nieuws geweest, omdat president Poetin een tijdje geleden een anti-homowet heeft doorgevoerd. In Rusland mag absoluut geen reclame gemaakt worden voor niet-traditionele seksuele relaties.

Miller schrijft in zijn brief dat hij zich zorgen maakt om de houding tegenover, en de behandeling van homoseksuelen en vrouwen door de overheid. Hij schrijft dat deze situatie niet acceptabel is en dat hij zich daarom niet goed zou voelen als hij deel zou nemen aan een evenement in dat land. Mochten de omstandigheden verbeteren, dan zou hij nog op zijn keuze terug kunnen komen.

Het is de eerste keer dat Wentworth Miller in het openbaar uitkomt voor zijn seksuele geaardheid, al waren de geruchten er al jaren. Het feit dat hij officieel gay is weerhoudt ons er natuurlijk niet van om nog even te genieten van zijn prachtige kop en lichaam. Een eregalerij voor onze Wentworth!









Bron

Afbeeldingen: bron, bron