Ongesteld? Vrij van werk

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Waarschijnlijk is iedereen het er wel mee eens dat ongesteld zijn niet echt een feest is. In Rusland is het blijkbaar zo erg dat vrouwen tijdens hun ongesteldheid twee dagen vrij zouden moeten krijgen van hun werk. Tenminste, volgens politicus Mikhail Degtyaryov. Hij heeft een wetsvoorstel ingediend bij het Russische parlement om vrouwen twee dagen betaald verlof per maand te geven wanneer zij menstrueren. Volgens Degtyaryov ervaren de meeste vrouwen psychologische en lichamelijke ongemakken. Hij zegt ook dat vanwege de pijn vrouwen sneller moe zijn, hun geheugen minder goed werkt en ze minder efficiënt werken. Volgens Mikhail is de pijn is vaak zo intens dat 'het nodig is om een ambulance te bellen'. Nou ja, als die ambulance volgeladen is met paracetamol en chocolade zouden we daar geen nee tegen zeggen…


Het Russische parlement vergadert pas weer in september, dus of deze nieuwe wet er ook daadwerkelijk gaat komen, dat is nog even afwachten. Groepen die strijden voor mensenrechten hebben al aangegeven dat ze dit voorstel absurd en seksistisch vinden.

Stiekem zou het ons niet verbazen als de vrouw van Degtyaryov gewoon een paar dagen per maand rust wilde en daarom haar menstruatie als excuus gebruikt heeft… Wat denk jij?

Bron

Afbeeldingen: bron, bron, bron