Makkelijk afvallen doe je zo

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Wist je dat je met maar een paar kleine aanpassingen in je leven al kilo’s extra kunt verliezen? Het zijn de kleine dingen die het verschil maken.


1. Je verliest meer gewicht als je over de dag verdeelt 3 tot 4 keer 10 minuten een korte intensieve workout doet in plaats van 30 tot 40 minuten aan één stuk. Doordat je het over de dag verdeelt, wordt je spijsvertering de hele dag extra gestimuleerd. En omdat het om korte workouts gaat put je jezelf ook niet helemaal uit. Plus is plus als je het ons vraagt.


2. Als je tijdens aan lange cardio training een pauze neemt die lang genoeg is om volledig uit te rusten, verbrand je tot wel 20% meer vet.


3. We weten dat water drinken helpt om af te vallen. Maar waarom is dat eigenlijk? Het antwoord: water vermindert de opgeslagen hoeveelheid vet in je lichaam doordat het je lichaam als het ware doorspoelt. Daarnaast vult water je maag gewoon, zodat je een minder 'leeg' gevoel hebt. Wie een glas water drinkt voor het eten eet altijd minder tijdens de maaltijd dan wanneer hij of zij dat zou laten.


4. Rauwe groente en fruit geven meer duurzame energie aan je lichaam omdat je lichaam er langer over doet om ze te verteren. Je wordt er dus een stuk fitter van. Daarnaast verbruik je energie om eten te verteren, en aangezien dat verteren langer duurt bij rauwe groenten verbruikt je lichaam dus ook meer energie bij het verteren ervan.


5. Wanneer je minder zout eet wordt er minder vocht in je lichaam opgeslagen. Dit vastgehouden vocht geeft je een opgeblazen gevoel en een opgeblazen uiterlijk. Dit willen we niet! Zout-arm eten zal het doorspoelen van je lichaam bevorderen en zorgen dat je niet meer onnodig vocht vasthoudt.


Bron. Afbeeldingen: weheartit.com