Fashion / Mode & trends
Mode & trends

DIY: Oud shirt wordt nieuwe accessoire

Voordat je al die oude T-shirts naar het oud vuil brengt, hebben wij misschien wel de perfecte hergebruikoplossing voor je. Op het internet zijn enorm veel dingen te vinden om te maken van je oude T-shirt. Omdat er teveel mogelijkheden zijn om allemaal te maken, hebben wij onze favorieten voor je uitgezocht. Wij vonden de armbandjes, het haarbandje, het rokje en de placemat het leukst. Ze zijn hartstikke simpel om te maken, dus zeker de moeite waar om te proberen!


Armbandjes
Voor deze armbandjes heb je alleen oude armbanden nodig. Je knipt een reep van je oude T-shirt af en draait deze om de armband heen. Als je helemaal rond bent knoop je de twee uiteinden aan elkaar en klaar is kees. Je zou voor de zekerheid nog lijm kunnen gebruiken, maar dat is over het algemeen niet nodig. Hier vind je de uitgebreide tutorial.


Haarband
Knip twee repen van het T-shirt en sla aan het knopen. Je kunt één kleur gebruiken, maar meerdere kleuren zorgt ook voor een leuk effect. Voor uitleg over de knoop, klik je hier.


Rokje
Knip de bovenkant van het T-shirt af, zodat je alleen de body nog overhebt. Elastiek in de bovenkant zorgt ervoor dat het rokje goed zit. Je kunt er eventueel nog knopen op naaien om het iets speciaals te geven. Kijk hier voor de volledige tutorial.


Placemat
Knip een heleboel repen van je T-shirts en zorg voor een kartonnen ondergrond in de gewenste grootte. Span draadjes in de breedte en weef de repen erdoorheen. Kijk hier voor de uitgebreide tutorial.