Editor’s Choice: Etnies

Mode & trends door Vrouwen redactie

Dacht je dat het merk Etnies alleen maar schoenen had voor skaters? Mispoes! De sneakers van dit sportieve merk zijn ook heel goed te dragen in het dagelijks leven van zeg, een redacteur. Claartje verwisselde haar hoge hakken voor deze blauw-grijze sneakers. (Of is het groen? Wij zijn er nog steeds niet uit.) Overigens is deze schoen ook in een toffe roze variant en een stoere zwart-witte print verkrijgbaar.

Ze behoren tot het Buy a Shoe, Plant a Tree initiatief van Etnies, dat een boom plant voor elk paar schoenen dat er verkocht wordt. Je doet dus ook nog eens iets goeds voor het milieu. Voor €64,95 heb je bovendien een gymp die zeker twee zomers vol festivals overleeft. Bovendien worden gympjes alleen maar mooier naarmate ze langer gedragen worden - tot ze zo afgeleefd zijn dat er gaten in de zolen verschijnen, dan moet je met pijn in je hard afscheid van ze nemen.


Het liefst draag je dit soort lage sneakers met kousenvoetjes, of gewoon met blote voeten. Leg er een geur-absorberend zooltje en niemand kan zeuren over zweetvoeten. Een aanrader! Let op: de schoenen vallen behoorlijk ruim, dus je hebt waarschijnlijk ongeveer een halve maat kleiner nodig dan normaal.