De Kater Komt Later

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Je kater geeft op dit moment waarschijnlijk aan hoe leuk jouw laatste Koninginnedag was. Ongetwijfeld is de kater het je meer dan waard. Maar toch, die hoofdpijn! Eigen schuld, dikke bult. Je was er zelf bij toen het volgende rondje kwam, en het volgende rondje, maar je hoeft de consequenties niet te accepteren. Wij slepen je door deze dag heen met tips om je kater te genezen.

hangover

1 - Drink meteen als je wakker bent heel veel water.

2 - Ga weer terug naar je bed en probeer zo veel mogelijk te slapen zodat je lichaam kan herstellen.

3 - Eet goed om je spijsvertering op gang te houden, zodat de alcohol niet in je bloed blijft zitten. Ga voor een gebakken of gekookt eitje, want hierin zitten stoffen die je lichaam nodig heeft om je vochtpeil weer in balans te brengen. Breng ook je vitamine C gehalte weer op peil door je ontbijt compleet maken met vers fruit. Misschien denk je meteen aan verse jus d’orange, maar waarschijnlijk vindt je maag dat minder leuk. Dit merk je vanzelf.

4 - Vermijd suikers, aangezien je lichaam al genoeg te verduren heeft.

5 - Eet niet te zout. Dit onttrekt het vocht uit je lichaam. En laat dat nou net iets zijn dat je lichaam op dat moment niet kan gebruiken.

6 - Werkt dit allemaal niet? Dan kun je overgaan op pijnstillers zoals ibuprofen of aspirine (liever geen paracetamol, dat vindt je maag niet leuk!). Je maag zal sowieso wat zwak zijn, daarom kun je er goed aan doen om een maagtablet te nemen voordat je de pijnstillers innneemt.


hangover
hangover
hangover

Bron, bron
Afbeeldingen: bron, bron, bron