Valse Verwachtingen

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Soms stellen wij mensen wat te hoge verwachtingen, of het nu gaat over een lopend buffet of de perfecte vakantie. De verwachting die we hebben is vaak veel rooskleuriger dan het resultaat uiteindelijk uitpakt. De oplossing: verwacht minder!


Lopend buffet

Verwachting:
zalm
Werkelijkheid:
pizza

Heerlijk zo’n lopend buffet. Alle vitaminen aanvullen en genieten van luxe. Maar als het puntje bij het paaltje komt loop je regelrecht naar de vettigheid, want de rest ziet eruit alsof het niet te voor mensenmonden bedoeld is.



Op kamers gaan

Verwachting:
studentenhuis
Werkelijkheid:
studenthuis

Ga je op kamers? Gezellig! Lekker ouwehoeren met je huisgenoten. Of toch niet?



Feest

Verwachting:
party
Werkelijkheid:
party

Het is weer tijd voor een feestje. Voetjes van de vloer, handjes in de lucht! Maar het is zo druk, er zijn zoveel mensen die je niet kent. Even in de stemming komen. Helaas duurt dat in de stemming komen vaak de ganse avond en is het uiteindelijk vooral een ongemakkelijke bedoening.



Studeren

Verwachting:
studie
Werkelijkheid:
spongebob

Huiswerk, leren, stampen, werken. Het moet gebeuren. Sluit jezelf op zodat je alleen maar bezig kunt zijn met dat waarmee je bezig moet zijn en laat je niet afleiden. Daar komt internet om de hoek kijken met alle manieren om je af te leiden: Facebook, Twitter, Instragram. Even checken. Twee uur later moet je nog steeds beginnen aan je verplichtingen terwijl de nieuwe (veel interessantere!) berichten blijven maar binnenstromen op social media.



Vakantie

Verwachting:
party
Werkelijkheid:
vakantie

Bij vakantie denk je al snel aan heftige en exotische feestjes. Die staan ook daadwerkelijk op de planning, je hoeft alleen nog maar de kaartjes te kopen. Maar voor je het weet zit je met je familie in een burgerlijk oord en is je vakantie alweer voorbij.



Les vroeg in de ochtend

Verwachting:
studie
Werkelijkheid:
studie

Een vroege les, vroeg opstaan: een nuttige dagbesteding, denk je in eerste instantie! Uiteindelijk hang je op apengapen in de schoolbanken en krijg je niks mee van alles wat er gezegd wordt. Verspilde uren die je nooit meer terug krijgt.




De toelage van je ouders

Verwachting:
geld
Werkelijkheid:
arm

Je verwacht het misschien wel, maar je ouders blijven je echt niet altijd sponseren. Op een dag is het tijd voor de grotemensenwereld waarin je je eigen geld moet gaan verdienen.



Lessen volgen met laptop

Verwachting:
laptop
Werkelijkheid:
facebook

Een laptop kan ervoor zorgen dat je je huiswerk beter kunt maken. Maar het kan ook voor veel afleiding zorgen.


Bron