Meest Creepy Plaatsen ter Wereld

Reizen door Vrouwen redactie

Ontdek de 5 meest creepy plaatsen ter wereld, van een zelfmoordbos tot doodshoofdkapel.


5. Aokigahara bos

Dit bos in Japan staat bekend om de vele zelfmoorden die er gepleegd worden. Mensen uit het hele land trekken naar dit bos om een einde aan hun leven te maken. Dat betekent dat je op diverse lichamen kunt stuiten als je tussen de bomen door wandelt, hoewel de Japanse overheid een boswachter de taak heeft gegeven de skeletten regelmatig te verwijderen.



4. De Overtoun brug

Op deze plek hebben honderden honden een eind aan hun eigen leven gemaakt, door van de brug te springen. Het klinkt onwaarschijnlijk, maar in totaal zijn er al meer dan 600 honden die op deze manier zelfmoord gepleegd hebben. Dat is meer dan een hond per maand, jarenlang. Dat kan geen toeval zijn.




3. Het Sedlec dodenhuis

Deze kapel is versierd op een wel heel originele manier: met duizenden menselijke botten. Het macaber gedecoreerde gebouw ligt in Tsjechië en is gebouwd door ene Frantisek Rint. Een van de meest typische bijzonderheden van de kapel is een kroonluchter die volledige bestaat uit botten.



2. San Zhi resort

In Taiwan ligt het exclusieve San Zhi resort, dat compleet verlaten is. Nadat er een aantal mensen op mysterieuze wijze omkwamen tijdens de bouw van het resort werd de plek verlaten door alles en iedereen. Het meest vreemde aan dit verhaal is dat er vrijwel geen informatie te vinden is over San Zhi. Het lijkt wel alsof er iets extreems heeft plaatsgevonden en de Taiwanese overheid heeft besloten dat alles wat daarmee te maken had geheim moet blijven.



1. Prypiat

In Oekraïne ligt de stad Prypiat, niet ver van de nucleaire reactor van Tsjernobyl. Toen deze reactor de grootste kernramp veroorzaakte die de mensheid ooit zag (tot nu toe) werd de stad geëvacueerd. Wat achterbleef was een spookstad, waar de botsautootjes staan te verroesten op de verlaten kermis en de ziekenhuizen vol staan met lege bedden en achtergelaten poppen. Spooky.


Bron