Lief Kado: Boekje Waarom Je Leuk Bent

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Omdat jouw man de mooiste ogen van Nederland heeft, omdat hij schattig is en omdat hij de allerliefste persoon is die jij ooit ontmoet hebt. Dit zouden zomaar drie van de 56 redenen zijn waarom jij hem leuk vindt. En waarom hij een cadeautje verdient. Natuurlijk niet zomaar een cadeautje, eentje waarmee je duidelijk maakt hoeveel je van hem houdt. Overigens kun je dit kadootje natuurlijk net zo goed voor je moeder of een goede vriendin maken, of iemand die volgens jou een steuntje in de rug verdient.

Om hem of haar dat duidelijk te maken kun je dit kleine boekje maken, gemaakt van een pakje kaarten (vandaar het aantal 56: zoveel kaarten zitten er in een spel).

Om dit boekje te maken heb je nodig:
- een pakje kaarten
- stukje touw of lint
- perforator
- lijm
- schaar
- tekst en/of foto’s (gebruik Google eventueel voor leuke spreuken en/of quotes)

Om te beginnen ga je de 56 redenen bedenken. Die redenen kunnen serieus zijn maar je kunt er ook een iets minder serieus cadeau van maken door er een paar grapjes tussendoor te gooien. Zeg bijvoorbeeld dat jouw schatje veel knapper is dan Hugh Grant.

Heb je de redenen goed op papier staan? Dan kun je ze uitknippen op het juiste formaat en gaan puzzelen tot je de juiste volgorde van redenen hebt gevonden. Let erop dat je de joker kaarten bewaart voor de voor en achterkant. Wacht nog even met opplakken van de teksten en illustraties. Het is makkelijker om eerst gaatjes in de kaarten te maken met de perforator.

Als alle kaarten geperforeerd zijn kun je de teksten op de kaarten plakken en het boekje in elkaar zetten. Rijg het touw of lint door de gaten en maak het af met een strik.

Succes!

Bron