5 Easy Tips Om Dun te Blijven

Vrije tijd door Vrouwen redactie

We willen allemaal graag zo slank blijven als we zijn - en soms zelfs graag nóg iets slanker. Diëten en obsessief sporten is voor sommigen is gewoon iets te actief, bovendien zijn extreme vormen daarvan zelfs ongezond. Hoe blijf je slank op een luie en makkelijke manier?


1. Eet tot je je voldaan voelt, niet tot je vol zit
Eten hoort gewoon bij het leven, dus je moet het absoluut niet laten. Maar van teveel eten wordt niemand slanker. Let er dus op dat je niet teveel eet. Hoe je dat doet lees je hier.


2. Let op wat je eet
Als je je sneller verzadigd wilt voelen zonder gigantisch veel te eten kun je het best je bord voor de helft vullen met groenten. Groeten zitten vol met water en vezels waardoor je je langer gevuld voelt.


3. Drink genoeg
Zoals we hier al vertelden, hoeft een hongerig gevoel niet perse te betekenen dat je honger hebt. Het kan ook gewoon zo zijn dat je dorst hebt.


4. Eet niet voor de tv
Door voor de televisie te eten heb je je aandacht niet voor de volle 100% bij je eten, waardoor je snel te veel eet. Ook als je snackt kun je beter even weg gaan bij het beeldscherm.


5. Sporten is niet alles
Regelmatig bewegen moet je zeker doen, maar als je elke dag naar de sportschool gaat en jezelf daarna beloont met een heerlijk toetje of je favoriete snack heeft het niet zoveel zin. Kun je net zo goed niet sporten en niet snoepen, toch? Aan de andere kant: als je op gewicht bent en niet strakker in je vel hoeft dan je op dat moment bent, dan is het natuurlijk prima regelmatig sporten en jezelf daarna lekker te verwennen.

Bron en afbeeldingen