Knip Je Eigen Pony

Gezicht door Vrouwen redactie

Als je een pony hebt kan die af en toe verdomd lastig zijn. Hij groeit altijd veel te snel en dan heb je weer zo’n pluk haar in je ogen hangen. Knipper, knipper. Niet handig! Maar om daar nou elke keer voor naar de kapper te gaan? Daar is je portemonnee het vast niet mee eens. Goed nieuws: je kunt je pony ook zelf knippen! Je moet het jezelf alleen (goed) aanleren.

Stap voor stap:
1. Begin met droog haar dat je in hetzelfde model als normaal draagt. Scheid je pony van de rest van je haar, zodat je dadelijk niet per ongeluk teveel weghaalt. De beste manier om dit te doen is door een paardenstaart in je haar maken.
2. Nu moet je bepalen tot welke hoogte jij je pony wilt hebben. Wil je hem lang? Of toch kort? Bepaal het zelf. Maar bedenk dat je altijd een punt moet kiezen waarop de lengte iets langer is dan je je pony daadwerkelijk wilt hebben. Je kunt altijd nog extra haar weghalen, maar niet erbij plakken!
3. Voor je begint met knippen is het verstandig om je pony nog even te kammen. De kam kun je ook mooi als hulpmiddel gebruiken. Kam je haar met de dichte kant van de kam richting je gezicht. Stop met kammen op het punt waar je wilt gaan knippen.
5. Houd de kam op zijn plaats en start met knippen. Heb geduld, doe het plukje voor plukje. Het beste resultaat krijg je door in het midden te beginnen met knippen, en je schaar in een hoek van 45 graden te houden.
6. Alles geknipt? Schud dan een keer met je hoofd zodat alle losse haartjes eruit vallen. Check ook nog even of je echt alle plukjes gehad hebt. En als het nodig is kun je nog wat extra haar wegknippen.
7. Done!


Bron foto's