Zet de TV Uit!

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Na een lange dag werk of school lekker een uurtje ontspannen voor de tv is heerlijk. Even je verstand op nul en relaxen. Maar de hele dag voor de tv hangen? Dat kun je maar beter niet doen. Waarom niet? Wij vonden 5 redenen.

1. Het steelt je tijd
Tijd die je ook zou kunnen gebruiken om te sporten, of om iets leuks te doen met je vrienden of kinderen. Het is belangrijker om een gezond lichaam te hebben dan alle programma's dien er zijn te bekijken toch? Zet na een uurtje de tv uit en ga lekker iets actief doen. Beter voor je lichaam, beter voor je gezondheid.


2. Het zorgt voor slapeloosheid
Hele dagen naar een scherm kijken is niet goed voor je nachtrust. Door de lichtflitsen van beeldschermen maakt je lichaam niet genoeg melatonine aan, waardoor je het slaperige gevoel niet krijgt. Zet minimaal een half uur voor je gaat slapen alle beeldschermen in je omgeving uit. Lees in plaats daarvan een paar bladzijdes uit een boek - wedden dat je daar wel lekker slaperig van wordt?


3. Je sociale leven schiet erbij in
Als je alleen maar voor de televisie hangt, gaat je sociale leven er een beetje aan onderdoor, niet? Plan een afspraak met je beste vriendin in plaats van die ene film te kijken. Een tussenweg: kijk samen jullie favoriete serie.


4. Je geeft het verkeerde voorbeeld
Als je kinderen hebt en je zit de hele dag tv te kijken geef je het verkeerde voorbeeld. Kinderen kijken op naar hun ouders en doen het liefst alleen maar wat zij doen. Hmm, misschien toch maar iets actiefs doen?


5. Je leeft maar 1 keer
Je leeft maar één keer! Dus waarom zou je dat leven voor de televisie spenderen? Ga erop uit! Doe iets leuks!

Bron en foto's.