5x Krullende Kapsels

Gezicht door Vrouwen redactie

Krullend haar is niet de makkelijkste haarsoort. Het kiezen en knippen van het juiste kapsel is cruciaal, want voor je het weet heb je een ontplofte pluizenkop. Een lijstje met 5 kapsels die goed werken met krullend haar - zowel voor lang als voor kort haar.

Afro
We beginnen maar meteen met een van de meest lastige haartypes: de Afro. Lastig te kammen, wassen of drogen… Probeer je afro eens niet te temmen (want: beschadigend!) maar laat hem in zijn originele staat. Solange Knowles hieronder is het bewijs dat het echt heel mooi kan staan.


Volumineuze krullen
Wat een jaloersmakend kapsel, deze volumineuze krullen. Wie grove, losse krullen heeft kan ze het beste wat meer nadruk geven met een goed geknipt kapsel met laagjes. Ben je niet met zulke grote krullen gezegend? Dan kun je proberen met grote rollers in je haar te slapen, zodat je 's ochtends wakker wordt met volumineuze krullen.


Bob
Een boblijn met krullend haar zie je het niet vaak. Zonde, want het staat geweldig, zo bewees Keira Knightley een poosje geleden.


Pixie
Ook de pixie (kort, korter, kortst!) kan goed met gekruld haar. Je moet er lef voor hebben, maar stoer staat het zeker!


Volle Krullen
Heb je veel, heel veel krullen? Doe het dan net als Beyoncé en laat je lokken de vrije loop. Knip ze in lange lagen: lekker vol en veel.

Foto's via Fashionscene en Ze