Top 5 Dingen die We Vergeten

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Het is normaal dat je zo nu en dan iets vergeet. Het geheugen van mensen kan verschillen. De een onthoudt dingen beter dan de ander. Toch zijn er een aantal dingen die iedereen wel eens vergeet - klinken ze jou ook zo bekend in de oren?

5. Het belangrijkste ingrediënt voor een recept.
Je hebt bedacht wat je wilt gaan koken en rijdt naar de supermarkt. Tijdens het winkelen is er niks aan de hand tot dat je thuis komt en aan het eten begint. Je komt thuis en ontdekt dat je het meest essentiële ingrediënt bent vergeten... Hoe maak je een curry zonder currypasta? Of boerenkool zonder rookworst? Tip: maak gebruik van de notitiefunctie in je telefoon en volg dit boodschappenlijstje 3.0.


4. Het uitzetten van apparaten.
Vandaag heb je je eens flink uitgesloofd voor de spiegel. Je hebt je opgemaakt en het lijkt je wel leuk om je haar weer eens te krullen. Dat was namelijk al zo lang geleden. Eenmaal onderweg naar school of je werk kom je erachter dat het zo lang geleden is dat je die krultang gebruikt hebt dat ook de gebruiksaanwijzing aan je voorbij is gegaan: je bent vergeten de stekker uit het stopcontact te halen. Dit geldt overigens niet alleen voor de krultang, ook de televisie en het strijkijzer blijven vaak onbedoeld aanstaan. Pas op met met deze vergeetachtigheid: als een apparaat doorbrandt kan er kortsluiting en zelfs brand ontstaan!


3. De vuilnisbak buiten zetten.
Gisteren had je eigenlijk de vuilniszak of -bak buiten moeten zetten aangezien het vuilnis zou worden opgehaald. Het vuil werd ook opgehaald... van je buren en de rest van de straat. Want jij bent gisteren weer eens vergeten het vuilnis daadwerkelijk buiten te zetten. Nu moet je nog een week dealen met een stinkende vuilnisbak in je tuin of op het balkon. Lekker fris...


2. Speciale gelegenheden.
Je bent de verjaardag van je beste vriendin vergeten, je vergeet je moeder te bellen op moederdag en je bent vergeten dat je vriend en jij vandaag al weer 3 jaar samen zijn. Zucht.... Vervelend dat je deze dingen vergeten bent, maar om je gerust te stellen: dit is iedereen wel eens overkomen. Zorg vooral dat je het goed maakt op het moment dat je je die verjaardag weer herinnert. Een andere optie: een verjaardagskalender op de wc-deur. Ouderwets maar effectief, omdat je elke dag minstens één keer een blik op werpt.



1. Dagelijkse items.
De dingen die we het aller vaakst vergeten? Onze sleutels, telefoon en portomonnee. Je bent vergeten waar deze dagelijkse items zich bevinden in je huis, kunt ze niet vinden in je veel te grote en te volle tas, of je bent vergeten ze in je tas te doen. Dit overkomt iedereen en het gebeurt vaker dan je je kunt voorstellen. Voorkom dit door een checklist naast je deur te hangen. Zo check je elke keer voor je de deur uitloopt: Sleutels? Portemonnee? Telefoon?


Hoe zorg jij ervoor dat je niets vergeet?


Bron afbeeldingen: weheartit