Vlechten met Kort Haar

Gezicht door Vrouwen redactie

Vaak vallen vrouwen met kort haar buiten de boot als het om haar tutorials gaat. Maar… Je hoeft niet per se lang haar te hebben om bijvoorbeeld vlechten in je haar te kunnen maken. Met kort haar kan het net zo goed, en het is niet eens moeilijk! Volg de foto's van tutorial of lees de beschrijving hieronder.

1. Om te beginnen heb je schoon, aan de lucht gedroogd haar nodig.
2. Heb je van jezelf slag in je haar of is je haar zelfs gekruld, dan kun je deze stap overslaan. Voor je begint met het vlechten heb je namelijk een ietwat stugge krullen nodig. Dit helpt om de vlecht beter te laten zitten, en zorgt dat er minder plukjes los schieten.
3 & 4. Doe wat verstevigende mousse of crème in je haar doen. Hierdoor wordt je haar nog stugger. Begin bij je haarwortel en verdeel het verder naar de punten.
5. Zet de voorste plukken haar vast (aan beide kanten een pluk), zodat dit dadelijk niet in de weg zit.
6 & 7. Als je dit gedaan hebt begin je met het rollen van je haar. Begin achter je oor en rol als het ware omhoog, zodat het rolletje aan de buitenkant zit. Gebruik haarlak en speldjes om het vast te zetten. Doe hetzelfde met de andere kant van je haar.
8. Zo zou het er nu uit moeten zien. Het is moeilijk, maar hoe vaker je het oefent, hoe makkelijker het gaat.
9. Nu maak je twee vlechten met de voorste plukken haar. Begin met de pluk die het verst van je voorhoofd ligt.
10. Draai het uiteinde van de vlecht naar binnen en zet hem vast met speldjes.
11 & 12. Vlecht nu de voorste pluk haar en zet ook deze vast.
13. De losse pluk aan de andere kant van je hoofd die overblijft, kun je ook vlechten of vastzetten. Hier op de foto is het niet gevlochten, maar wel vastgezet.
14. Kijk of er geen plukjes meer los zitten. Zet deze waar nodig vast en spray en haarlak in. Zo blijft je kapsel het langst mooi.

Bron