Zo Overleef je een Bad Hair Day

Gezicht door Vrouwen redactie

Een bad hair day heeft iedereen wel eens. Soms word je nu eenmaal wakker met ontploft haar. De truc is dat zodanig te verbergen dat niemand ziet dat jij een bad hair day hebt. Zo doe je dat:

1. Vlecht je haar
Als je een bad hair day hebt en je haar stiekem ook een beetje vies is, doe dan een vlecht in je haar. Is het ook vet? Gebruik dan wat droogshampoo in het gebied op en rond je scheiding. Het maakt niet uit of je een nette vlecht maakt, twee kleintjes of een rommelige vlecht, alles kan! Hier vind je alvast wat inspiratie.


2. Band in je haar
Als je niet wil dat je haar zichtbaar is kunt je het natuurlijk ook lekker verbergen. Met een kleurrijke haarband of een tulband ben je zo klaar. Bovendien kun je zo’n hoofdtooi op verschillende manieren dragen. Als een haarband, een bandana of gedrapeerd over je haar. Makkelijker kan niet! Weet je niet hoe je dat het best kunt doen? Hier vind je de uitleg.


3. Een rommelige knot
Als je vaak last hebt van haar dat in je gezicht hangt, kun je natuurlijk ook gewoon een rommelige knot in je haar maken. Het hoeft niet perfect dus je komt weg met kleine ‘foutjes’ en rare bobbels. Als hij scheef zit is het ook niet erg, het hoort bij de stijl!

Als je dit allemaal niet wil kun je natuurlijk ook gewoon een hoed dragen, een bivakmuts dragen of de hele dag binnen blijven zitten. Of je haar wassen en föhnen.

Bron