Bikini-Proof Lichaam

Gezicht door Vrouwen redactie

We schreven eerder al over beachwear trends, maar wat heb je aan een hippe bikini als je lichaam nog niet bikini-proof is? Alles begint bij een gezonde lifestyle. De 5 beste en 5 slechtste producten die je kunt eten terwijl je je klaarmaakt voor de zomer.

Foto's via Shape.com


Beste bikini-body snacks:

1. Groene (blad)groenten

Deze zitten bomvol voedingsstoffen (zoals vitamine A, C, K, foliumzuur, calcium, ijzer, kalium en vezels).


2. Zalm

Bevat vet en natrium, wat dit een goede bron van proteïne maakt. Bovendien telt zalm maar weinig calorieën; goed voor je bikini body!


3. Yoghurt

Een schaaltje yoghurt bevat probotica en 20% van je dagelijkse behoefte aan calcium.


4. Ongeroosterde Noten

Rauwe noten (let op: geen geroosterde noten dus!) bevatten veel gezonde vetten, vitaminen, mineralen en antioxidanten.


5. Bessen

Bessen zitten vol met antioxidanten en vezels, die ervoor zorgen dat je je 'vol' voelt terwijl je relatief weinig calorieën binnen krijgt.


Slechtste bikini-body snacks:


1. Sushi

Hou het bij simpele sushi rollen en blijf ver weg van gefrituurde hapjes of items die drijven in saus. De gezondste keuze: een veggie rol met bruine rijst.


2. Pretzels

Een snack die je zou moeten overslaan. Het eten van pretzels zorgt ervoor dat je vocht vasthoudt en geeft een opgeblazen gevoel.


3. Kant en Klare Smoothies

Veel mensen worden misleid door het gezonde imago dat smoothies hebben maar vergis je niet: een kant en klare smoothie bevat vaak 600 tot 1000 calorieën. Dan hebben we het nog niet eens gehad over het gehalte aan suikers.


4. Naturel Pasta

Je lichaam herkent bloem als suiker en slaat het op als vet. Wel oké: volkoren pasta.


5. Diepvries Pizza

Vergeet pizza-avondjes als je echt voor dat bikini-proof lichaam wil gaan. Bijna elk ingrediënt zorgt ervoor dat je aankomt. Alternatief: maak je je eigen pizza met volkorendeeg en groente, groente en nog meer groente.