7 Tips Voor Steile & Gezonde Lokken

Gezicht door Vrouwen redactie

Sommige van ons hebben van nature prachtige steile lokken, anderen worden wakker met een stijltang in hun handen. Hoe dan ook: het onderhouden en behouden van mooie steilen haren vereist wat oefening en tijd. Vrouwen.nl zette de 7 belangrijkste tips op een rijtje.

Foto's via Pinterest

1. Gebruik een beschermend serum voor het stylen

Wanneer je een hitte beschermen serum in je haar aanbrengt minimaliseer je de schade die je haar ondervindt van het stylen (met hete lucht).


2. Style je haar als het handdoek droog is

Het kan heel verleidelijk zijn om de föhn al te pakken wanneer je haar nog kletsnat is, maar wacht liever tot het wat aan de lucht is opgedroogd. Dit helpt om schade aan je lokken te voorkomen.


3. Pas op voor het oververhitten van je haar

Teveel (hete lucht)-styling is slecht nieuws voor je lange manen. Stel je haar zo min mogelijk bloot aan hitte.


4. Investeer in kwalitatief goede styling tools

Als je regelmatig naar de föhn of stijltang grijpt is het goed om wat meer te investeren. De 'goede' producten, zoals stijltangen met keramische platen, kunnen een enorm verschil maken op weg naar glanzend stijl haar.


5. Gebruik een zachte borstel

Een zachte borstel doet veel meer voor de knopen in je haar dan een harde borstel. Een borstel met een groot 'bedje' (daar waar de borstelharen zitten) is ook erg gemakkelijk om het haar stijl te houden.


6. Laat het regelmatig knippen

Het is lastig, we weten het, maar niks schreeuwt harder 'ongezond haar' dan gespleten en verdorde punten. Wanneer je het regelmatig laat knippen ziet je haar er gezonder uit en voorkom je dat je haar verder beschadigt.


7. Leef en eet gezond

Een gezond voedingspatroon en het drinken van genoeg water doet wonderen voor de conditie en groei van je haar.