Gevaarlijke Vakantiebestemmingen

Reizen door Vrouwen redactie

De vakantiekriebels al te pakken? Idyllische stranden, prachtige natuurmeren, ze roepen - nee - schrééuwen onze naam. Maar niet ieder land is geschikt als vakantiebestemming. We zetten de meest gevaarlijke toeristenplekken (van inkoppers als Irak, tot onverwachte plekken als Haiti) op een rijtje.

Bron


Afghanistan: Aanslagen door terroristen, zelfmoordaanslagen en kidnappraktijken zijn de voornaamste reden dat relaxen niet het eerste is waar je aan denkt bij dit land. Door de oorlog is de schoonheid van het landschap ook niet meer wat het geweest is en zijn veel toeristen trekpleisters gesloten.


Brazilië: De meeste mensen weten niet dat het grootste deel van de Braziliaanse inwoners extreem arm is. Hierdoor neemt de criminaliteit nog steeds toe en zijn toeristen (rijk & onwetend) een doelwit voor dieven en oplichters.


Pakistan: Dit land is geïnfiltreerd door de Taliban en Al-Qaida en daardoor niet langer veilig. Het toegenomen aantal zelfmoordaanslagen en aanvallen op de lokale bevolking maken dit een enorm gevaarlijk 'vakantie' land.


Irak: Terroristische dreiging en bomaanslagen zijn aan orde van de dag in Irak.


Zimbabwe: De politieke onrust en instabiele economische situatie zorgen voor veel criminaliteit. Gewapende overvallen en autodiefstallen zijn veelvoorkomend in de druk bevolkte gebieden van Zimbabwe.


Somalië: Het drugsverkeer en de veelal met grove wapens rondsjouwende lokale bevolking maken dit gewoonweg een enge lokatie. Het is een prachtig land, maar een legertje bodyguards is geen overbodige luxe.


Colombia: Dit land staat bekend om de hoge misdaadcijfers: van diefstal en kidnappings tot het gijzelen van vliegtuigen.


Libanon: Palestijnse groeperingen zoals Hezbollah maken dit land risicovol om te bezoeken.


Kenia: De toeristische hot-spots zijn een perfecte plek voor dieven. Naast kidnappingen en verkrachtingen vinden er ook gewelddadige auto-overvallen plaats.


Haiti: Haiti is een extreem onderontwikkelde natie met een imago van drugs, diefstal en moord.