Het eerste hondencafé in Europa is geopend

Lifestyle door Michelle Bakker

Konden kattenmensen al tijden hun ei kwijt in kattencafés, nu kunnen ook hondenmensen hun hart ophalen. Het eerste hondencafé van Europa heeft namelijk zijn deuren geopend. 'Le Waf' is te vinden in Rijssel.

Het café is een idee van de 24-jarige Ophélie Poillon. Elke dag zijn er zo'n negen honden aanwezig, die allemaal afkomstig zijn uit verschillende dierenasielen in de buurt. Zes wonen er vast in het café, de overige drie wisselen constant. Het doel van het café is dat ook deze honden weer een thuis vinden en geadopteerd worden. Daarbij vindt ze het belangrijk dat hondenliefhebbers zonder eigen huisdier de kans krijgen om af en toe te knuffelen met een hond.

We horen je denken: lekker fris... Maar daar is over nagedacht, want Le Waf is opgedeeld in twee delen, een ruimte waar je met de honden kunt spelen en een ruimte waar je een kopje koffie kunt nuttigen. De honden zijn ook ingeënt en behandeld tegen vlooien. Verder krijgen de dieren ook voldoende beweging. Om de twee uur gaat Ophélie of een groepje vrijwilligers met de honden naar buiten voor een wandeling.