Memoires van een vreemdganger deel 5: Waarom ik mijn vrouw bedrieg

Liefde door Mark

Mensen die weten van mijn buitenhuwelijkse activiteiten vragen weleens waarom ik dit doe. Ik heb immers een prachtvrouw en wil mijn gezin toch zeker niet op het spel zetten? Desondanks doe ik het toch. Ik probeer het niet goed te praten, maar echt - ik heb er mijn redenen voor.

Mijn vrouw heeft een erg laag libido waardoor we het, met geluk, één keer in de maand doen. Als ik heel erg aandring, gebeurt het misschien een keertje vaker. Ze weet dat seks belangrijk voor me is en destijds had ik het idee dat ze weleens zin voor mij maakte omdat ze zich schuldig voelde. Ik nam het haar eerst niet kwalijk, maar op een gegeven moment raakte ik te gefrustreerd. Mijn frustratie begon de boventoon te voeren in onze relatie. Elk kleine dingetje, niet eens seks-gerelateerd, reageerde ik af op haar.

Meerdere malen hielden we gesprekken over dit onderwerp, maar verandering in ons seksleven kwam er niet. Zij voelde zich hierdoor schuldig en ik werd er eigenlijk alleen maar chagrijnig door. Ik merkte dat ik aandacht bij anderen begon te zoeken. Aan vreemdgaan moest ik op dat moment nog niet denken, maar elk kleine stukje zwakte deed me schuldig voelen. Als ik, heel onschuldig, met een andere vrouw aan het lachen was, knaagde het al meteen aan me.

Mijn huwelijk ging hierdoor niet de goede kant op en ik zag hierdoor een scheiding al voor me. Maar ik wilde helemaal niet van mijn geweldige vrouw scheiden omdat ik te weinig seks had. Mijn vrouw is geweldig, ze heeft dezelfde humor als ik, we zitten altijd op dezelfde lijn en we kunnen beiden genieten van dezelfde kleine dingen. Toch ging bij mij op een gegeven moment de knop om en ging ik seks buiten de deur zoeken. 

Het vreemdgaan heeft ervoor gezorgd dat ik een betere man ben geworden. Ik ben veel relaxter geworden en reageer mijn frustraties niet meer af op mijn vrouw. Ik zet geen druk meer op mijn vrouw om meer seks te hebben wat ook fijn is voor haar. Wat ik doe klinkt superegoïstisch, maar seks is te belangrijk in mijn leven.

Ik ga er niet vanuit dat mijn vrouw achter mijn avontuurtjes komt. Mocht ze wel achter één van mijn avontuurtjes komen, dan zal ik niet alles opbiechten. Ik hou het er dan op dat ik slechts een keer een scheve schaats heb gereden. Wel zal het vreemdgaan voor mij dan ophouden en zal ik mijn seksuele energie ergens anders in moeten steken. Desnoods ga ik dan darten om mijn gedachten te verzetten of misschien ga ik dan wel meer masturberen.

Zelf denk ik op dit moment dat ik mijn escapades nog jaren zal volhouden. Ik zie geen toekomst voor me waarin mijn vrouws libido genoeg voor me zal zijn, of die van mij moet gigantisch dalen. Ik denk dat dit altijd een deel van mijn leven zal zijn, misschien in mindere mate, maar het einde is echt nog niet in zicht.


Mark (37) heeft het allemaal: een fantastische baan, twee lieve kinderen en een mooie, zorgzame vrouw. Alleen over zijn seksleven valt te wensen over. In zijn column praat Mark je bij over zijn buitenechtelijke avontuurtjes. En dat zijn er best wat.  

Lees ook: 

Memoires van een vreemdganger deel 1: Het eerste avontuur 
Memoires van een vreemdganger deel 2: De sexy overbuurvrouw
Memoires van een vreemdganger deel 3: mijn jarenlange affaire met de buurvrouw
Memoires van een vreemdganger deel 4: het triootje