Handig: tips om je online dateprofiel eruit te laten springen

Single & daten door Redactie Ze.nl

Vissen in de online datingvijver is nog best een kunst op zich. Een knappe kop spotten is dan niet eens zo lastig, maar hoe zorg jij dat jouw profiel eruit springt? Amélie Guerard, Head of Matchmaking bij slowdating app Once, heeft een aantal nuttige tips voor de online daters onder ons.Houd het op vijf foto's
Foto’s van jezelf heb je misschien zat, maar je profiel overspoelen met kiekjes is niet het beste idee. Het ideale aantal foto’s op je profiel is vijf. Hierbij gaat het om een duidelijke foto van je gezicht en van je lichaam, maar wel een foto waarop je kleding aanhebt. Laat ook foto’s zien waarop duidelijk wordt wat je interesses zijn. Zo kan iemand makkelijker een gesprek met je aanknopen.

Hou je persoonsomschrijving kort
Je hoeft geen biografie in je persoonsomschrijving te plaatsen. Hou het slim, kort en grappig. Een overkill aan emojis is ook niet nodig.

Plaats niet te veel selfies
Een selfie kan leuk zijn, maar wanneer jij vijf foto’s op je profiel plaatst, moeten dit niet allemaal selfies zijn.

Indoor foto’s werken het beste
Voor de dames onder ons die een online dateprofiel hebben, geldt dat een indoor foto het beste werkt. Ook van een mooie glimlach krijgen mannen zwakke knietjes. Grappig: hoewel bij vrouwen indoorfoto’s het beste werken, geldt voor mannen dat zij beter voor een outdoor actiefoto kunnen gaan. Ook een kiekje van mannen met hun hond of andere huisdieren doet het bij ons goed.

Beschrijf je persoonlijkheid
Je persoonlijkheid omschrijven? Doen! Zo kom je aardig over. Verwar dit echter niet met je persoonlijke eigenschappen benadrukken. Het laatste komt namelijk kieskeurig over.

Vermijd clichés
Dat je houdt van eten is leuk hoor, maar wie houdt er niet van eten? Vermijd clichés als: houdt van reizen en eten, is actief en spontaan. Vertel liever iets over jezelf wat uniek is.

Plaats geen foto's van slechte kwaliteit 
Als het jou al niet interesseert hoe de foto eruit ziet, waarom zou een potentiële date het dan wel interesseren?

Wees het middelpunt
Een groepsfoto kan ervoor zorgen dat je populair lijkt, maar kies dan niet voor een groepsfoto waarop alleen maar superaantrekkelijke vriendinnen staan. Het kan leiden tot teleurstelling. Of erger: iemand vraagt naar de contactgegevens van de vriendin naast je.

Bovenstaande tips zijn opgesteld door Amélie Guerard, Head of Matchmaking bij de slowdatingapp Once. Bij apps als Tinder en Happn krijg je gewoon wat mannelijk schoon (of juist niet) te zien. Zelf moet je maar aangeven of je dat wat vindt. Bij Once gaat dat net wat anders: bij deze datingapp maken ze gebruik van 300 menselijke matchmakers die elke 24 uur de perfecte match voor je selecteren. De app is verkrijgbaar in de appstore.