5 x Dit weten we na Boer Zoekt Vrouw aflevering 1

Media door Redactie Ze.nl

Gisteren was het dan eindelijk zover: na maanden van wachten, brieven schrijven en speculeren werd de eerste aflevering van het elfde seizoen van Boer Zoekt Vrouw uitgezonden. Maar liefst 3,7 miljoen mensen zagen hoe Olke, Marc, Riks, Herman en David hun stapels brieven in ontvangst namen. En na de eerste aflevering weten we het volgende.


Beeld: Linelle Deunk

1. Herman heeft in zijn leven nog niet veel meer meegemaakt dan een roestvlek op zijn trompet. De 24-jarige maagd die een boerderij in Frankrijk heeft, is onder de indruk van alle vrouwelijke aandacht die hij krijgt in de veertig opgestuurde brieven. Een van de brievenschrijvers is zelfs model. Herman zelf niet echt.

2. Marc daarentegen is verreweg de knapste boer van dit seizoen, maar de viskweker uit Zambia is niet gezegend met veel zelfkennis. Want terwijl heel Nederland het al van verre zag aankomen, was Marc totaal overrompeld door de kar met 829 brieven die hij voorgeschoteld kreeg. Heel blij leek de boer er niet perse mee, want van kiezen raakt hij gestrest.

3. David houdt niet van paarden. En dat maakt hij duidelijk. Want dat hij zelf een boerderij begint en daarvoor zelfs naar Roemenië verkast, betekent nog niet dat zijn beoogde toekomstige bruid een eigen passie mag hebben. Haar sociale leven met familie en vrienden moet op de eerste plek, volgens de 27-jarige boer. Lijkt ons inderdaad vrij handig voor iemand die moet emigreren naar het oostblok...

4. Een lesje logopedie zou geen overbodige luxe zijn voor Riks. Sorry Riks, wat zei je precies?

5. Olke wil vooral een lekker mokkel. De veeboer uit Texas heeft aardig wat noten op de zang: niet te oud, niet te jong, niet te lelijk, geen jonge kinderen en het oog wil natuurlijk ook wat. Maar daar krijg je dan ook wat voor terug: 2600 (!) koeien en een 52-jarige boer met een onverstaanbaar accent.