Handige vakantietips waar niemand aan denkt

Reizen door Commerciële Redactie Ze.nl

Paspoort, check. Buitenlands geld, check. Nieuwe zonnebril, check. Alles wat jij nodig hebt om een onvergetelijke vakantie te ervaren heb je. Of toch niet? Denk jij bijvoorbeeld wel aan deze handige dingen voordat jij in dat vliegtuig stapt?

Travel adapter

Een telefoonbatterij van 18 procent naar 100 procent zien gaan, is onder veel reizigers wenselijk. Maar wanneer je je lader in het stopcontact wilt duwen, moet-ie er natuurlijk wel inpassen. Helaas kun je in veel landen niet terecht met je Nederlandse adapter. Eentje aanschaffen op het vliegveld kan natuurlijk, maar dan ben je meteen de helft van je net omwisselde dollars kwijt. Voor vertrek dus nog even naar de elektrowinkel.

Een waterfles in je handtas

Je mag een flesje met water niet in je handtas doen, maar een lege waterfles kan prima. Zo hoef je na de douane niet meteen 3 euro neer te leggen voor een flesje water, maar kun je jouw lege fles op het toilet vullen.

Je telefoon leeghalen

Geen ruimte voor foto’s op je telefoon hebben wanneer je eindelijk het poollicht ziet, is op zo’n zachts gezegd beroerd. Zorg voor vertrek dus dat je genoeg geheugen op je telefoon hebt zodat je te allen tijden in staat bent award winning kiekjes te schieten.

Een timer op je lampen in huis

Op vakantie gaan en vervolgens terugkomen in een leeg huis is niet bepaald een warm welkom. Zorg er daarom voor dat dieven niet in de smiezen krijgen dat het huis onbemand is. Om de illusie te creëren dat er toch iemand thuis is, kun je instellen dat je lampen rond een bepaalde tijd aangaan.

Parkeren

Ga jij met de auto naar het vliegveld van Amsterdam? Dan is het handig om van tevoren te bedenken waar jij gaat parkeren op Schiphol. Parkeerplaatsen zijn op Schiphol genoeg te vinden, maar sommigen zijn ver of alleen bedoeld voor ophalen en brengen. Zoek daarom voor vertrek op waar jij je auto gaat parkeren.