Mama / Kinderen
Kinderen

Roos: ‘Mijn vriend en ik waren nog maar net samen toen ik zwanger bleek te zijn’

Reageer 0

Voor de meesten staat een kind nog niet op de planning wanneer ze net een relatie zijn aangegaan. Maar wat nu als je wél zwanger raakt van je kersverse vriend? Het overkwam Roos: “Ik snapte in eerste instantie niet hoe het kon. Ik was toch aan de pil?”

Op een kerstborrel in 2014 leerden Roos (nu 21) en haar man Serge (41) elkaar kennen. “De vonk sloeg meteen over. Een vriendin van mij stelde me aan hem voor want ze vond hem ‘zo’n leuke man voor mij’. Ze had helemaal gelijk. Het klikte zo goed dat we een paar dagen daarna samen kerst vierden en ook oud en nieuw zaten we samen uit.”

Tekst gaat onder de foto verder.

Helaas begon het nieuwe jaar voor Roos niet erg goed. Ze raakte haar huis kwijt en wist niet waar ze naartoe moest. “Serge stelde voor dat ik tijdelijk bij hem kon wonen. Hij zat immers veel in het buitenland voor zijn werk, dus we zouden niet op elkaars lip zitten. Toen hij na een van zijn werkreisjes weer terugkwam, merkten we dat we elkaar ontzettend hadden gemist. We besloten een relatie aan te gaan en ik bleef bij hem wonen.”

Alsof de relatie tussen Roos en Serge nog niet snel genoeg ging, bleek Roos binnen twee maanden zwanger te zijn. “Ik stond onder de douche en mijn borsten deden pijn”, vertelt de 21-jarige. “Ik ben snel bang dat ik een ernstige ziekte heb en dacht meteen aan borstkanker. Ik belde mijn moeder, maar zij stelde me gerust en zei dat ik maar een zwangerschapstest moest doen. Ik dacht ‘doe niet zo raar, ik ben gewoon aan de pil’. Toch besloot ik het zekere voor het onzekere te nemen. En niet alleen de eerste test was positief, ook de tweede. Het was duidelijk: ik was zwanger.”

“Ik was eigenlijk heel blij met het babynieuws. Ik heb geen moment gehad waarop ik met mijn handen in het haar zat.” En ook Roos’ man ontving het nieuws met open armen. “Mijn man is twintig jaar ouder dan ik en dacht destijds altijd dat hij nooit kinderen zou krijgen omdat zijn ex ze niet wilde. Nu bleek hij toch nog vader te worden.”

Uit hun omgeving kregen Roos en Serge positieve reacties en ook de zwangerschap verliep goed. Wel moesten er nog veel dingen geregeld worden. “Het was vreemd om aan een kinderkamer te werken in een huis waar ik nog maar net woonde”,  vertelt Roos. “Ook kwam het onderwerp trouwen ter sprake. Wilden we dit? En wat was het handigst? We waren beiden van mening dat trouwen een goed idee zou zijn. Stel dat hem wat zou overkomen? Dan zou ik straks niets hebben. Ondanks dat het een besluit uit praktische overwegingen was, heeft Serge me wel romantisch ten huwelijk gevraagd. Op 2 juli 2015 waren we officieel man en vrouw.”

Hoewel Roos en Serge samen een kind kregen en als man en vrouw door het leven gingen, had Roos niet het idee haar man volledig te kennen. “Ik kende hem absoluut nog niet”, bekent Roos. “We waren wel continu met elkaar bezig omdat we verliefd waren, maar veel dingen weet je in het begin nog niet van elkaar. Als je elkaar net kent, ga je eigenlijk pas ontdekken of je elkaar wel echt leuk vindt, maar wij werden er meteen ingeduwd. Ik vroeg me niet af of ik hem wel leuk vond, dat was voor mij gewoon zo. We kregen immers een kindje.”

Tijdens de geboorte van hun dochtertje Megan merkte Roos dat zij en haar man erg verschilden. “Onze dochter werd zes weken te vroeg geboren. Voor mij kwam daar veel emotie bij kijken. Megans adem stopte regelmatig en ze lag aan een hartmonitor. Het was voor mij een regelrechte nachtmerrie, maar mijn man had daar geen last van. Hij vertrouwde volledig op de artsen en ging met een gerust hart eten in het ziekenhuisrestaurant terwijl ik alleen maar huilde. Dat was heel frustrerend.”

Gelukkig bleek Megan na een ietwat moeilijke start een makkelijke baby te zijn, maar dat kon kleine scheurtjes in de relatie niet voorkomen. “De eerste twee maanden na Megans geboorte brak ons op. We hadden het ontzettend druk met haar en dan leer je elkaar snel van een andere kant kennen. Dat we een liefdesbaby hadden gekregen, vond ik romantisch en doordat ik hem als zorgzame vader zag, werd ik op een andere manier verliefd op hem. Onze relatie raakte ook in een crisis.”

“Op een gegeven moment hadden we alleen nog maar ruzie. We waren allebei chagrijnig omdat we niet veel sliepen. Dag in dag uit maakten we kabaal over van alles en nog wat en het kwam op een gegeven moment zelfs op het punt dat ik besloot bij mijn beste vriend te gaan wonen. We haalden scheidingspapieren in huis en mijn man en ik hadden deze beiden al ondertekend.” Maar voordat de papieren werden verstuurd, vroeg Roos’ man of ze nog een keer bij hem kwam eten. “Samen met Megan zaten we aan tafel en praatten we nog een keer over onze relatie. We ruzieden niet meer en besloten als vrienden uit elkaar te gaan. Echter vroeg Megan op dat moment om een groepsknuffel en ik kreeg het idee dat ze wist wat er ging gebeuren. Plotseling realiseerden we wat we zouden weggooien. Op dat moment besloten we bij elkaar te blijven." 

Het stel leerde al snel dat communicatie belangrijk is. “Het gaat beter nu we meer met elkaar praten”, vertelt Roos. “We hebben nog steeds weleens bonje, maar als je eenmaal hebt gezien wat je kwijt kunt raken, ben je gemotiveerd om aan jezelf te werken. Ik wil mijn gezin helemaal niet kwijt. Een ruzie op zijn tijd kan, maar het is belangrijk dat je met elkaar blijft communiceren.”

Roos en haar man proberen ook momentjes met z'n tweeën te creëren. “We gaan vaak samen uit eten. De ene keer gaat Megan met ons mee en de andere keer past mijn moeder op. Soms gaan we lekker naar de sauna en blijven we daar een nachtje slapen, maar we kunnen ook genieten van een simpel potje kaarten thuis. Mijn man en ik zijn als het ware opnieuw verliefd geworden op elkaar doordat we een dochter hebben. Wat hebben we een topmeid op de wereld gezet! Hierdoor ervaar je zo’n andere kant van de liefde. Ik vind het mooi om te zien hoe zo’n lieve vader mijn man is en hoe erg mijn dochter op hem lijkt. Dat is voor mij iets om door te gaan." 

Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen