8 lifehacks voor kersverse ouders

Kinderen door Chloe

Het leven van ouders met een pasgeboren baby gaat echt niet altijd over rozen. Daar kom je al snel genoeg achter. Natuurlijk is het de mooiste tijd van je leven, maar als we echt even eerlijk zijn is het ook ontzettend zwaar. Wij maken het leven wat gemakkelijker voor je. Deze lifehacks voor kersverse ouders zullen je namelijk behoorlijk wat tijd en gedoe besparen.

1. Speelgoed de vaatwasser in

Zo’n kleintje stopt van alles in zijn of haar mond. Zo ontdekken zij nou eenmaal de wereld. Hartstikke schattig, maar dat zorgt er ook voor dat je constant met een doekje in de weer bent om al het speelgoed af te nemen. Gelukkig kan dit een stuk sneller. Verzamel al het plastic speelgoed en doe dit gewoon in de vaatwasser. Veel makkelijker. Spoel het daarna wel even een extra keertje af, voor de zekerheid.

2. Koop een badmuts

Ook het kopen van wat badmutsen zal je behoorlijk wat tijd besparen. En nee, deze zijn niet voor je baby, maar voor de kinderwagen. Wanneer je met je kleintje op pad gaat en het heeft geregend dan haal je al die nattigheid en modder naar binnen zodra je met de kinderwagen je huis in rolt. Door badmutsjes om de wielen van de wagen te doen blijft je vloer mooi schoon. Scheelt jou weer een keertje dweilen.

3. Huilen oplossen door een wasje te draaien

Krijg jij je kindje maar niet stil en lijkt niets te werken? Dan kan het nog wel eens werken om een was te draaien. Baby’s zouden namelijk weer rustig worden van het geluid en de draaiende beweging van een wasmachine wanneer je hen ervoor zet. Baby stil en was gedraaid. Wat wil je nog meer?

4. Verschonen in een handomdraai

Het verschonen van een vieze luier is één van die klusjes die je echt even onder de knie moet krijgen. Maar met deze handige hack maak je het jezelf een stuk gemakkelijker. Door vast een schone luier onder je baby te leggen voor het verschonen wordt het een stuk efficiënter. Maak de vieze luier open, maak de billen van je baby schoon en trek de vieze luier onder hem of haar vandaan. Zo ligt je kindje direct in een nieuwe schone luier en hoef je hem alleen nog maar dicht te plakken. You’re welcome.

5. Fietsen

Heeft jouw kleintje last van krampjes? Dit kan erg vervelend zijn voor je baby en voelt soms alsof er niks is dat je kan doen om te helpen. Toch kan dit wel. Door fietsbewegingen te maken met de benen van je baby ontspant het buikje. Zo zullen de krampjes verminderen en zal hij of zij zich weer de oude voelen.

6. Speentje to go

Het is altijd handig om een speen op zak te hebben. Maar ja, waar laat je die nou? Het is niet heel hygiënisch om deze gewoon los in een tas te stoppen. Gelukkig is ook daar een oplossing voor. Ken je die kleine plastic bakjes met een deksel waarin restaurants saus doen bij een bezorging aan huis? Hier past precies een fopspeen in. Zo blijft hij dus ook onderweg helemaal schoon.

7. Nagels knippen

Het knippen van de nagels van je kleintje kan nog een behoorlijke uitdaging zijn. Grote kans dat hij of zij hier helemaal niet op zit te wachten en druk in de rondte slaat. Niet zo handig met zo’n nagelschaartje in de buurt. Wil je dit in alle rust doen? Wacht dan even 20 minuten nadat je baby in slaap is gevallen. 

8. Met de wasmand in bad

Is je kleintje nog een beetje te klein om in het grote mensen bad te gaan? Daar hebben wij een handige oplossing voor. Pak een wasmand (met gaten natuurlijk) en zet deze in bad. Zo kan je kleintje gewoon in bad met al zijn of haar speelgoed en hoef jij niet te investeren in een badje waar hij/zij zo weer is uitgegroeid.