Bij deze mannelijke problemen staan wij vrouwen niet stil

Lifestyle door Sabine

Buikkrampen tijdens het maandelijkse feestje, ingegroeide bikinilijnharen en de pil op tijd slikken. Mannen hebben het maar makkelijk, roepen wij dan theatraal.  Maar is dat wel echt zo? Een man hoeft niet te denken aan stoppelvrije benen, geen tampons om naar om te kijken en het laatste waar hij zijn hoofd over hoeft te breken is zijn make-up. Mannen boffen, toch? Maar bij de volgende mannenproblemen staan wij als vrouw eigenlijk nooit stil.

Haren vergeten

Wij vrouwen mopperen om de haverklap dat het zoveel tijd kost om onze benen te harsen, onze oksels te scheren, onze bikinilijn haarvrij te krijgen en om ons vachtje down under te trimmen. Maar als wij per ongeluk een rijtje haren vergeten, is er geen nood aan de man. Niemand die het echt opvalt. Maar als hij vergeet die drie haren op zijn kin weg te werken, kan iedereen daar de hele dag van genieten.

De baard

Op een zekere leeftijd beginnen er haren op zijn kin te groeien. Helemaal niet erg. Heel normaal juist. Het wordt pas naar wanneer de baardgroei niet goed doorzet. Het resulteert in behaarde wangen, maar een kale kin. 

Masturberen

De één doet het drie keer per week en de ander gunt het zichzelf een keer in de maand. Hoe dan ook, we masturberen allemaal weleens. Hij dus ook. Maar wij hoeven geen voorbereidingen te treffen als we in bed even zin hebben om onszelf te pleasen. Hij daarentegen moet wel voorbereidingen treffen voor het moment waarop hij z’n goedje moet loodsen. Nou ja, voorbereidingen. Vaak grist hij gewoon een oude sok uit de sokkenla.

Wc-probleem

Een erg ladylike onderwerp is dit niet, maar als je heeeul erg nodig moet, komt het heel soms voor dat je zowel moet plassen als poepen. En dat komt er dan tegelijk uit. Maar hoe pakt een vent dit in hemelsnaam aan met zijn ‘staand plassen’-principe? Toch maar zitten? En als hij dan besluit te gaan zitten, riskeert hij het ook nog eens dat z’n piemel tegen de binnenkant van de wc-pot stuitert. Struggles.

Overbeharing

Feit is dat mannen wat behaarder zijn dan vrouwen. Dus vingers, buiken en ruggen met overbeharing zijn niet heel ongebruikelijk. En dat kan nog weleens wat schaamte met zich meebrengen, al zal hij dat niet snel toegeven. “Lekker mannelijk”, zegt hij dan.

Wc-probleem II

Zo nu en dan zit de blaas nu eenmaal vol. Ook op beroerde momenten. Wanneer je bijvoorbeeld nog een uur in de auto moet zitten, maar ook wanneer je zo geil als een aal bent. Wat voor een man dus betekent dat-ie met z’n stijve pielemans probeert z’n blaas te legen wat met een snelheid van twee druppels per seconden gaat. Nee, dat gaat niet makkelijk.

Huilen om kleine dingen

Dat wij lopen te snikken en te brullen bij films als Hachi of de Titanic is eigenlijk iets heel gewoons. Maar voor een man is het heel wat anders om zijn tranen de vrije loop te laten gaan. Hij heeft toch wel een beetje een stoer imago. En zeker wanneer zijn liefje het droog houdt tijdens die enige zielige situatie, durft hij niet zomaar te snotteren.