Deel 4: Wanneer je overal baby's ziet

Kinderwens door Anna

Anna (36) en haar man willen dolgraag een baby. Maar wat als dit niet via de natuurlijke manier lukt? Op Ze.nl vertelt zij openhartig over het IVF-traject waar zij kort geleden in zijn gestapt.

Sinds we bezig zijn met onze gezinsuitbreiding zie ik natuurlijk veel zwangere vrouwen en baby’s. Véél baby’s. Dit zal er wel bijhoren nu ik er extra op let. Ik zie ze overal: in mijn omgeving, op straat, op Facebook en Instagram. Bolle buiken, babyfoto’s, kinderkleertjes, speelgoed... Maar waar ik voornamelijk op let zijn de uitdrukkingen van aanstaande moeders en van hen die achter de kinderwagen lopen.

Ik heb het over die trotse blik. Hoe heerlijk is het om een zwangere vrouw met een tevreden lach op haar gezicht te zien mét bolle buik? Ik hou er van! Ik glimlach dan altijd even naar hen, soms voelt het dan alsof ze me begrijpen en wij vrouwen onderling weten dat het magisch is om een kindje te mogen dragen. Of ik het vervelend vind om te zien dat andere vrouwen wel zwanger zijn? Nee helemaal niet, ik vind het mooi om te zien.

Het steekt ook niet, al is dat niet altijd zo geweest. Toen wij net hoorden dat de natuurlijke weg waarschijnlijk geen optie voor ons is, leek het allemaal even heel oneerlijk. Alsof anderen zómaar zwanger worden en enorm over de zwangerschap klagen of het heel normaal vinden. Daar heb ik wel even moeite mee gehad. Nu heb ik het een plekje kunnen geven en zitten die jaloerse gevoelens me gelukkig niet meer in de weg. Ik kan er oprecht van genieten als mensen om me heen bevallen of zwanger zijn. Ik verkneuter me dan op het moment dat ik hun kleintje vast kan houden en me weer bewust word wat een geschenk het is.

Iemand schreef mij eens: ‘de tijd kiest jou’. Ik vind dit een prachtige uitspraak en kan me daar helemaal in vinden. Misschien is het nu mijn tijd nog niet en dat vind ik oke. Ik vind het voor nu ook wel lekker eigenlijk, alle tijd voor mezelf en voor mijn nieuwe hond. Samen wandelen, spelen en ontdekken. Mijn man en ik kunnen doen waar we zin in hebben en hoeven nog geen auto vol te laden met alles wat je meesleept voor je kind. Hoewel ik dat met alle liefde zou doen natuurlijk.

Ik vind het eigenlijk ook spannend wanneer het wél zover is voor ons. Wanneer het onze tijd is en hoe lang dat nog gaat duren. Tot die tijd geniet ik van wat ik heb én van alle zwangere dames, baby’s en moeders in mijn omgeving.

Meer weten over Anna? Klik hier voor haar profiel.

Lees ook:

Deel 1: Als 'natuurlijk' zwanger worden niet zo natuurlijk is
Deel 2: Van ziekenhuis tot logeerkamer
Deel 3: Yes, goed nieuws!