Seks & relaties / Single & daten
Single & daten

Opgelet: vandaag is dé dag dat de meeste mensen vreemdgaan

Je gaat dit jaar echt die rondreis door Afrika maken, die overtollige kilo’s kwijtraken én stoppen met roken. Het nieuwe jaar betekent voor velen nieuwe kansen, maar betekent het ook een nieuw liefje? Als we de affairewebsite Gleeden mogen geloven wel. Sterker nog, vandaag is dé dag waarop mensen bepalen dat een buitenechtelijk avontuurtje wel door de beugel kan.

Uit cijfers van datingwebsite Gleeden is gebleken dat januari de populairste maand van het jaar is om eens even flink buiten te pot te pissen. De website, die in Nederland te vergelijken is met Second Love, meldde dat het aantal nieuwe gebruikers in januari 320 procent boven het gemiddelde zit. De meeste van deze aanmeldingen vinden plaats op, jawel, 9 januari. Oftewel: de tweede maandag van het nieuwe jaar.Hoewel veel mensen Kerstmis en Oud en Nieuw zien als een manier om dichter bij elkaar te komen, blijkt dat dit voor velen een averechtseffect te hebben. 52 procent van de nieuwe members gaf namelijk aan zich aan te meldden omdat ze hun vrijheid willen herwinnen na de drukke van de feestdagen. Gézellig.

Schijnbaar is er iets met die 9, want uit eerder onderzoek bleek al dat de kans het grootst is dat mensen vreemdgaan op hun 39ste, op de voet gevolgd door 29 en 49. Wij zijn daarom erg benieuwd welke hel op 09-09 zal uitbreken…